[]

Kedi tirmalamasi - 2 yas cocuk

Merhaba kediseverler

Oglum kedileri siddetle seviyor ve denk geldiginde yakalayip sarilmaktan hic cekinmiyor. Dun de annemle koyde parka gitttikleeinde bir kedi yanasmis, epey oynasmislar sonra kedi kizip gitmis ama annem o ara tirmaladi mi anlayamamis. Bugun elinde cizigi fark ettim. Tetanoz asisi yapilmisti bu yil icinde ama kuduz asisi icin gitmeli miyim sizce?


 
[url=www.hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

Bu
  • somethinginthewayshemoves  (23.05.21 13:51:14) 
Ya kuduz oyla koşup oynayan bir kediden kapilabilecek bir hastalık değil. Siz de araştırabilirsiniz. Çokça kedi tirmaladi, hiiiic kuduz korkum olmadı.


  • elorelia  (23.05.21 14:21:40) 
Hic gerek yok


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.05.21 15:02:41) 
Kuduz vakası Türkiye'de çok az, ayrıca salya yoluyla bulaşma riski daha yüksek tırmalama ile kolay kolay aktarılan bir şey değil kuduz. Ha sıfır risk değil ama endişe edecek seviyede de değil.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.05.21 15:06:26) 
Defalarca sokak kedileri be köpekleri tarafından ısırıldım tırmalandım henüz hiçbir şey olmadı. Kuduz vakası Türkiye’de şu an yok. En azından şehir içinde yok.
Ek bilgi: kedinin kulağında kesik varsa kuduz aşılı kedidir.

  • suicides underground  (23.05.21 16:16:31) 
Kediyi bulamadim bugun ama aktif, hareketli bir yavrucakti zaten. Dediginiz gibi cok dusuk ihtimal de iste ana yuregi asfsfd
Veteriner bir arkadas denk geldi, o da sizinkilere benzer seyler soyledi.
Tesekkur ederim hepinize.
  • somethinginthewayshemoves  (23.05.21 18:17:02) 
Aynı şeyi geçen hafta yaşadık. Çizikte kanama yoksa, derin değilse kuduz aşısı endikasyonu yok. Kediyi takip edebiliyorsanız 10 gün izleyin. Kedi sağlıklıysa sorun yok 10 15 gün sonunda. Kediyi takip edemeyecekseniz hastaneye başvurun, onlar karar versin. Bizin kedi normalde de biraz agresifmiş, herkes o öyle yapar falan dedi. Etraftaki insanlarla konuşabilirsiniz, normalde de öyle yapar mı, yoksa sakindi de yeni yeni mi agresifleşti diye. Çok geçmiş olsun.


  • curukturpkokusu  (24.05.21 01:25:57) 
@curukturpkokusu teşekkür ederim

sordum, annemlerin de bildiği bir kediymiş zaten, o yüzden de müsade etmişler oynaşmalarına ama işte benimki biraz yormuş kediyi, hatta kuyruğunu çekmiş bir ara, hayvancık da herhalde kurtulayım bundan diye tırmalayıp kaçmış.
Yarın yine takıldığı yerlere gidip bakacağım, takip ederiz bir süre tabii.
  • somethinginthewayshemoves  (24.05.21 01:33:21) 
Kediden kuduz imkansıza yakın. Tanıdığım bir veteriner de yirmi yıllık veterinerim bir kez kedide kuduz duymadım demişti:)


  • galandar kostumu  (26.05.21 14:32:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.