[]

Motorcular el atabilir mi kaza yaptim

Sagdan gidiyordum trafikte. ondeki araba tereddutlu hareketler yapti donecek gibiydi yavasladim. sonra donusu gecti gidiyor diye gazladim. arka aynaya bakmadan sinyalsiz ve donus yolunun hizasini gecerken birden dondu ustume cikti aracla motor arasina sikistik ben ve hatun yaralandik taksirle yaralama sucu olusmus sikayetci de olacagiz. ben yanindan gecip gitmeye kalkismasam bile o donusten zor donerdi. Ikimize de kusur yazmislar onun madde 67-1/c benim 46-1/a bu kaza raporuna itiraz etmek mantikli mi? Bir de sigortalar her seyi karsilayacak mi?




 
Şimdi öncelikle takip mesafesini koruyup adamı sağdan geçmeye çalışmasaydın bu kaza olmazdı hatalısın neyine itiraz edeceksin onu anlamadım? kendine o kadar güveniyorsan çıkarsın sola verirsin sinyalini basar sollar adamın önüne geçersin bu sağdan geçme sevdanız teker teker öldürüyor sizi, sinek gibi yapışıp kalırsınız araba şöförüne hiçbir şey olmaz. bir de ne diye şikayet edeceksin onu anlamadım? komik duruma düşürmeyin kendinizi boşu boşuna. Sağdaki yola girebilmesini bırak yol olmasa bile adam sağa çekebilir arabayı durmak için. Onda ne hata bulmuşlar onu anlamadım, sinyal vermediği için sanırım. o da onun hatası ama sen herkes gerizekalıymış gibi düşüneceksin trafikte. ya bunu önceden düşünüp temkinli davranırsın bunları hiç yaşamazsın, ya da maalesef böyle bir olayla yaşarsın. bundan sonra sen de farkedeceksin elin titreye titreye basarsın gaza herhangi bir aracın sağından geçmeye çalışırken. Takip mesafesini koruyun abicim. bir de hatun var diyosun kendinden de sorumlu değilsin yani sadece. Motorsun küçüksün serisin diye hiçbir aracı sağlama cambazlık yapma hakkın yok maalesef.

sigortalar karşılar.

not: motorcu.
  • biseysorucam  (23.05.21 13:10:44 ~ 13:23:20) 
Şimdi anlattığın kadarıyla yorum yaparsak karşı taraf itiraz ederse suçu %100 size yükleyebilirler diye düşünüyorum. Aynı şeritte aracın sağından geçmek %100 yanlış çünkü. Foto falan olmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil tabii..


  • roket adam  (23.05.21 13:27:44) 
biseysorucam +1

Sağdan gidiyordum derken sen bile hatalı olduğunu biliyorsun yoksa "sağ şeritteki aracın sağından geçmeye çalıştım" derdin. Tereddütlü hareket yapsa bile takip mesafesi denen şey var. Karşıya diyecek bir şey yok. Sinyal vermemiş ama "o dönüşten zor dönerdi" diyerek hala karşıda suç arıyorsun. Sigorta hatalıyı karşılamıyor diye biliyorum ki böylesi daha bir ders verici nitelikte. Ben güzel bir yere park ettiğimi sandım. Gelip arkasını düzlediler arabanın. Sigorta haklı olmama rağmen vermedi. Karşının şöförü kaçtığı için. Bende bir daha o park ettiğim riskli yer gibi yerlere park etmedim.

Sollamak varken hele ki yanında emanet bir can varken sağından geçmeye çalışman büyük cesaret ve mantıksızlık. Bi' siz bir de otoban fareleri.

Sigorta haklı olan tarafı karşılar diye biliyorum. Üzerinize düşen haklılık payına göre de ödeme alabilirsiniz. Sİgortayla konuşmanız harika olur. Kaza aynen rapordaki gibi olmuşsa itiraz mantıksız.
  • Amory Lorch  (23.05.21 13:53:57) 
cesaretinize hayranım. Ben arabayla bile sağdan kimseyi geçmemeye çalışırım ki siz motorla, üstelik çıkış olan bir yerde bu işe kalkışmışsınız. Burada itiraz eden bence karşı taraf olmalı. Ona neden kusur yazmışlar ki? Geçmeseydi sağımdan diye dava açsa kazanır bence.


  • zoghurt  (23.05.21 14:03:37) 
Arkadaslar motorlar sagdan gidebilir, soldan da ortadan da nerden bulursa ordan gecer. Nerde yasiyosunuz siz, hepiniz yurtdisinda mi? Kimse soruya cevap vermemis orda maddeleri yazdim. Kaza raporu yuzde50 dedi bastan sonra yuzde75 ben hakli ciktim. Iskembe-i kubradan salliyorsunuz. Solda ya da seritte yol olsa ordan giderim. Agzina kadar tikali trafikte hizlica gitmemiz gerekiyo. Motoru da bu yuzden kullaniyoruz zaten. Trafigi biz mi yaratiyoruz, kac tane araba var yolda toplam kac tane motor var? Bu akil mantiktaki yetersizlik urunu degil tamamen ahlak, vicdan, etik bozuklugu. Ulkenin cogunlugu bundan ciddi duzeyde muzdarip. Etik hukuktan ustundur. Kurallar ne olursa olsun once yaya, sonra bisiklet, sonra motor, sonra toplu tasima araci, sonra diger araclar EN SON ozel otomobiller haklidir. Arabayla cikip tek basina trafik yaratip birsuru olaya sebebiyet verip sonra da hak iddia edemez arabacilar. Cok basit. Bu arada bikac tane de arabam var. Kullanmiyorum siz de kullanmayin bilincli olun, motor surun ondan sonra konusun. Buraya ders almak icin degil yardim almak icin yazdim. Ders almak istiyosaniz ben verym. 33 yasindayim 15 yillik motorcuyum. En cok ıstanbul olmak uzere uc büyük sehirde de yillarca motor kullandim. Karadaki tum araclari da tabi. Istanbulda motorlar sagdan serit acar hatta guvenlik seridinden tum araclar sabuna izin verir kapatiyorsa ozur diler yol verir. Polis de buna bisey demez. Trafik aksin diye. Demek ki bu ulkede her sey sorunlu oldugu icin cozumu de olmasi gerekiyo makul sekilde. Sebepsiz arkadan carpilmam haric 2009'da bi kere kaza yaptim sadece. Demek ki bende hicbi zaman bi hata yok ve olamaz. O olayda da davaya gitsem adami mahvederdim elimde video kamera kayit goruntuleri ve "basit tibbi mudalahale ile giderilemez" diye adli tip raporu vardi. Olayin ciddiyetine gore cok az bi para alip saldim. Cunku iyi niyetliyim. Velhasil i kelam sizin kafanizdaki iyi aile cocugu ezberleri degil onemli olan benim sagligim. Cok sert de vursam arabaya motorla bir sey olmaz icindekine ama araba bana vurduğunda olebilirim. Her sey 1)trafige tek basina 5kisilik kocaman aletle- hatta bircogu kamyondan hallice bunlarin- cikmaya hakkim var mi? 2) bi olay olsa bana ne olur obur tarafa ne olur? Anlayisiyla bakmaya claismanizi oneririm. Bu arada sikayetimizi gerceklestirdigimizde sonucunu buraya yazarim mahkeme adama mi ceza vercek bana mi goruruz hepimiz.


  • kushkush  (29.05.21 14:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.