[]

günümüzün araç tasarım dilini beğeniyor musunuz ?

hem güvenlik standartları hem tasarım dili hem de bir çok modelin aynı platformu kullanması sebebiyle son zamanlarda küt ve oyun hamurundan yapılmış gibi tasarımlar var

encrypted-tbn0.gstatic.com
markaların ortaklığı da çeşitliliğin azalmasına neden oluyor

soru biraz dağınık oldu toparlamaya çalışayım, güncel tasarımlar hakkında ne düşünüyorsunuz, beğendiğiniz modeller varsa merak ediyorum

 
Dış tasarımlarda yine az da olsa çeşitlilik var ama iç tasarımda tüm arabalar resmen birbirine benziyor şu anda. Şu içte her şeyi devasa iç ekrandan halletmek gibi iğrenç bir trend var. Premium sınıf araçlarla standart araçlar arasında bile iç mekanda ıvır zıvır şeyler dışında bir fark kalmadı.

İç tasarım olarak beğendiğim model: yeni BMW serileri, özellikle 3 serisi hem ortadaki yuvarlak kontrolör, hem dokunmatik ekran, hem sesli komut olduğu için bence çok başarılı. Audi kullanıcısıyım, yeni modellerde o yuvarlak zımbırtı kalktığı için tüm premium hissi ve kullanışlılığın gittiğini düşünüyorum. Dış tasarım olarak Audi Q3, Porsche Taycan, BMW Z4, Peugeot 3008/2008/208/5008 bunlar gayet başarılı.
  • roket adam  (23.05.21 11:03:53 ~ 11:29:10) 
Kesinlikle beğenmiyorum. Otomotiv endüstrisinin zirvesi 60'lar bana kalırsa. Sonrasında da petrol krizi bitişi sonu 1995-2002 arası.

3d print teknolojisi geliştiği halde malzeme kalitesi geriye gidiyor iç mekanda. Dış tasarımda da çok ciddi verimlilik ve güvenlik kaygısı var o yüzden tek tiplilik mevcut.

Evvela ben analog araba seviyorum bu mümkün değil günümüzde, abd'de ekran mecbur hatta. Hafif araba seviyorum güvenlik sebebiyle imkansız. NA motor seviyorum bu da emisyon nedeniyle imkansız.

Hadi geçtim hepsini. Bütün arabalar otomatiğe evriliyor. Ferrari bile direksiyona dokunmatik tuş ekran vs koyuyor. Nerde f40 nerde şimdiki akım.

Bir tek Porsche ortodoks müşterilerine manuel vites ve nispeten tuşlu, kaliteli iç mekan sunuyor, tasarım olarak da retro olması çekici. Mustang ile Ford da bunu başarıyor. Ama bunlar harici gidişat kötü :)
  • bana kedicik derdi  (23.05.21 12:45:02) 
beğenmiyorum. e39 m5 kasa daha çok ilgimi çekiyor. ben preminyum markalar hariç tasarımları beğenmiyorum. w204 kasa var arka stopları daha iyi dizayn edilse yeni kasalara göre daha çekici.


  • mikahakkinen  (23.05.21 14:18:22) 
arabadan hiç anlamam, araba muhabbetini de sevmem.

ama günümüzdeki araba dizaynlarını baya beğeniyorum eskiye göre. Zaten klasik arabalardan da nefret ederim görünüş olarak çok hantal ve maço görüntüleri var. Günümüzde elektrikli araba piyasasının artması ve arabaların artık dijital ürün sınıfına girmesiyle daha teknolojik tasarımlar öne çıkıyor ki bu da gayet hoş.

aynı şekilde son iki-üç yılda pek çok araba markası logosunu yenileyip dijital sektöre uygun logolara geçiş yaptı. Bunu da olumölu karşılıyorum. Zaten hayırlısıyla bi 10-20 yılda araba sürmek diye bi şey ortada kalmaz, herkes akıllı araba kullanır. Böyle ilkel bir şeyden de tamamen kurtulup şoför sebepli kazaların sıfırlandığı bir dünyada yaşarız mis gibi
  • nundu  (23.05.21 15:17:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.