[]

Macbook Air M1 almak ya da almamak

Selam. Yeni bir notebook alacağım ama 2 farklı cihaz arasında kaldım. Daha önce windows dışında bir şey kullanmamış biri olarak M1 çipli Air aklımı çeliyor. Air'in alabileceğim versiyonu 8 gb ram 256 gb ssd. Diğer seçeneğim Huawei Matebook 14 16 gm ram 512 gb ssdye sahip. MS Office, sosyal medya, netflix, spotify gibi gündelik işler dışında bir şey yapmıyorum ama önümüzdeki senelerde macbook'un 8 gb ram'i yetersiz gelir mi emin olamadım. usb ve hdmi portlarının olmaması durumunu ek bir aparat ile çözebiliyoruz sanırım. Ayrıca daha önce hiç macos kullanmadığım için beni bekleyen başka bir sorun var mı bilemedim.

Görüşlerinizi almak isterim. Macbook'un 8 gb ram'i ilerde yetersiz gelir mi? daha önce macos kullanmamış biri olarak aklıma gelmeyen başka bir sorunla karşılaşır mıyım?


 
M1 islemcinin ram kullanim sekli farkli. 16 olsa daha iyi olur ama ben olsam hem hafiflik hem diger ozellikler acisindan (maddi deger kaybetmemeyi de ekleyebiliriz) macbook alirim.


  • brkylmz  (22.05.21 18:39:10) 
brkylmz +1

16 olsa daha iyi olur tabii ama 8GB RAM Intel işlemcilerdeki gibi olmuyor. Sorun olmaz.
  • himmet dayi  (22.05.21 18:51:55) 
6 yildir 4gb ramli macbook air kullaniyorum, zamanin en baz modeliydi. bir tek 4k video acinca takiliyor izleyemiyorum, onun disinda MS Office, sosyal medya, netflix de takilma yok.

Macbook Air candir..
  • cooperr  (22.05.21 18:59:43) 
macos'a özel bir ihtiyaç yoksa pil ömrü dışında pek bir artısı yok. daha fazla paraya:

- düşük ram - ssd, daha küçük ekran alıyorsunuz,
- hdmi ve usb-a portlarından vazgeçip ek aparata muhtaç hale geliyorsunuz.

hafiflik, incelik, ekran vs. diyecekler için mba 1.29 kg iken matebook 14 1.49 kg, (ekran büyüklüğü farkı var), yine ince ve 2k ekrana sahip. düşük ayarlarda da olsa oyun oynatıyor, örneğin nba 2k21 low ayarlarda oynayabiliyorum ama m1 macbook bu oyunun arcade versiyonunu oynatıyor. m1'in pil ömrü muazzam, en büyük farkı burada açıyor. çok mobilseniz ve iphone kullanıyorsanız belki ama diğer türlü mantıksız geliyor. windows laptop deyince 15.6 inçlik kalas gibi hdd'li makineler aklınıza gelmesin, ultrabook konusunda epey yol aldı pc tarafı da.
  • signore  (22.05.21 19:02:28) 
bende macbook air almayı düşünüyorum aynı kullanım amacıyla hem de. şuan acil bir ihtiyacım yok o yüzden sanırım kasım 2021'de M1X ve yeni kasa macbooklar çıkacak. sızıntılara göre kasa değişiyor.. ben eğer büyük bir indirim vs yakalamazsam şuan için beklemedeyim yeni cihaz için. aceleniz yoksa sizede tavsiye ederim. muhtemelen apple ekran çerçevesini de rakipleri gibi genişletecek çünkü yeni serilerde.


  • outis2  (22.05.21 19:37:48 ~ 19:39:27) 
bu arada geçen yıl 2020 model i3 işlemcili baz model air satın almak üzereydim 6999₺'ye pt'den. sonra bir şey oldu almadım 2 hafta sonra m1 işlemcili modeli çıkardı apple. şimdi iyi ki almamışım diyorum.


  • outis2  (22.05.21 19:41:46) 
Windows’a spesifik bir ihtiyacın yoksa MUTLAKA Macbook M1 al. Üstte yazılan sebeplere ek olarak olur da memnun kalmazsan aldığım paraya satarsın. Huawei ıvır zıvır elinde patlar kalır öyle.


  • roket adam  (22.05.21 20:41:28) 
Kimsenin macbook almasını desteklemiyorum her türlü de karşı çıkardım ama bence huaweiden falan kesinlikle bilgisayar alınmaz ya daha kaç yıldır piyasadalar


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (25.05.21 16:05:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.