[]

istanbulda emlak piyasası

selamlar emlak piyasasının kurtları.

ev arayışında 1.5 yılı geride bıraktım ve her evde bok püsür bulup aramaya devam etmekten gına geldi. zerre anladığım bir sektör değil ama illa ki burada vardır bu işlerin içinde birileri.

Şimdi 500.000 bütçeyle kadıköy örnek mahallesinde eli yüzü düzgün ev bulamıyorum. tanıdık emlakçı örnek mahallesinde evlerin taş çatlasa 350.000 edeceğine dair iddiası var. ilan fiyatının 200.000 altına düşünmek gerektiğini söylüyor. bazısı da piyasanın bu olduğunu, ben bekledikçe artmaya devam edeceğini söylüyor.

hasanpaşa vs. yerleri de geçtik çoktan. orada 1+1'ler 600 civarı.

İnanılmaz arada kaldık. bizim pazarlığa oturduğumuz adamlar 15-20k indirime zor diyor. bu işin piyasasında olan insanlar da fiyatlar çok şişik şu an oralarda o paraya ev mi alınır diyor. bekledikçe de fiyatlar artıyor.

Bir yol gösterin kim doğru söylüyor. Bir kere alıyoruz, bakıp bakıp duruyoruz bir yol katedemiyoruz. emlakçılar mı fiyatı yazıyor, yoksa piyasanın normali mi bu?

Kriterlerim: 2+1 olsun, deprem sonrası olsun, zemin kat olmasın. bu kadar.
olabilir yerler: kadıköy sahile yakın muhitler, kurtuluş feriköy şişli civarı.

 
2018 yılında ev aldık. Ev fiyatları ne öncesinde ne sonrasında düştü. Biz alırken 1 sene boyunca yatay seyretmişti, aldıktan sonra arttı yavaştan. Şu sıralar döviz nedeniyle -hatta pandemiden beri- tavan yapmış durumda. Çünkü yapılan ya da devam eden inşaat yok. Bizim mahallede satılık, kiralık ev bakıyorum, bir tane bile yeni ev yok. Artık müteahhitler bile ev yapmıyor. Arz yok yani. Dolayısıyla hem maliyetler hem de arz nedeniyle fiyatlar arttı. Belki bu sene yine böyle yavaş hızda artar ama düşmesini beklemek hayalcilik olur.

15-20 indirim de rahat yapılır nakit paraya aslında. Neden pazarlıkta inmiyorlar garip. O ilan fiyatının 200 altı diyen de galiba 2018'de kalmış. Ederi o da bulabiliyorsa gitsin bulsun.

Sonuç olarak tavsiyem, boşuna beklemeyin, yavaşça yolunuza bakın. Biz evi 440'tan pazarlıkla düşürerek 400'e aldık. Evi alırken exper geldi, "buranın ederi 360bin" dedi. Yahu iyi de mahallede 360'a ev yok. Zaten 3 senedir 360'a ev de olmadı hiç burda. Eğer niyetiniz "illa kadıköy'de oturacağım" değilse biraz daha doğu'da nezih ve uygun semtte ev bakmanız. Uzun yazmak istemiyorum. Başka sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz.
  • prole  (22.05.21 14:25:13) 
Hocam olayın Kadıköy ile ilgisi yok.

Sinop'tan Antalya'ya
Edirne'den Kars'a

Bu coğrafyada ev fiyatları hiçbir zaman düşmez, düştü gibi görünür düşmez. 2020 Ağustos ayında Anadolu'nun bir kentinden 1+1 aldım 3. kat 117 bin tl ye yatırımlık, dün aynı binada 1. kat bi ilan gördüm 130 a satıyor adam.

Buldun mu yapıştırcan, bü memlekette her ürünün fiyatı her gün daha da artıyor.
  • paramolacak  (22.05.21 14:32:26) 
aynı dertten muzdaribim, 3 aydir interneti talan ettim onlarca ev gördüm. begendiklerime emlaktan anlayan arkadas o para etmez diyor. artık inanmiyorum onlara.

ben kendi tecrübeme bakarim arkadas. aylarca arayip, ev bakan biri olarak artık a az çok bir evin ne kadar edebilecegini az çok kestirebiliyorum. bence siz de oyle yapin. özellikle ev alirken 1,2 kisiyi dinlemeyin. once kendinizi dinleyin sonra baskalarindan fikir alin.
  • buenosdias  (22.05.21 14:41:01) 
Ablamlar Üsküdar’da ev arayışında. Bir yıl içinde fiyatların ne kadar arttığını anlatmama gerek yok sanırım. Emlakçının 900.000’den fazla etmez dediği ev için en son 1.250.000 olur ded sahibi. 50.000 bile inmiyor artık. Acelem yok beklerim diyormuş genelde sıkışık olmayan ev sahipleri. Herkes biliyor ki 3-5 ay sonra yine artacak fiyatlar.


  • hrvl  (22.05.21 16:07:03) 
200bin indirim isterseniz ev sahiplerinden küfür yersiniz.

garip bir şekilde faizler yüksek olmasına rağmen arz fazla yok istanbul'da. 10-2b0bin pazarlık yapabilirseniz iyi derim.
  • nuisance  (22.05.21 16:16:07) 
Örnek Mahallesi Kadıköy’de değil ki:(
Orada yaşamak istediğinize emin misiniz?

  • suicides underground  (22.05.21 17:09:36) 
Ben 2019da bu aylarda örnek mahallesinden ev bakıyordum. Yemin ederim metroya yakın kısımlarda maks 5 yıllık ara kat evler 200-250 civarıydı maksimum. Ev fiyatları şu an bence de zirvesinde. Artık bunun da üzerine çıkarsa kim alabilir bilmiyorum. Bence ev almak için en ideal zaman evi alabilecek bütçeyi oluşturabildiğin ilk an. Hiç evlere, fiyatlara falan bok atmadan direkt alınmalı diye düşünüyorum. Bu saatten sonra tl bazında ev fiyatları dahil hiçbir şeyin fiyatı düşmeyecek. Belki alım gücümüz artar diyecem ama onun için de bi ışık yok yakın ve orta vadede.

Bir örnek daha vereyim. Yine 2019 mayıs gibi kozyatağında sıfır daire, ayrı mutfaklı 2. Kat 1+1 380bin idi. İlanı takip ettim adam 15 günde bir 20k koyuyordu üstüne. En son 460 oldu ve ilan yayından kalktı satıldı sanırım. Bugün aynı bölgede sıfır daire kot 1 ya da dümdüz zeminler için 650-700 falan diyorlar.

2 senedir ben de ev ilanlarına bakıyorum, keşke kimseyi dinleyip cesaret edip alabilseydim diyorum. Üzgün olduğum bi konu açılınca içimi dökmüş gibi oldum biraz :(
  • mg3929  (22.05.21 17:10:14) 
Kim doğru söylüyor diye sormana gerek var mı? Emlakçı "tanıdığın" doğru söyleseydi şimdiye sana ev bulurdu zaten. Piyasa şişlik değil aksine çok uygun fiyatlar. 500'e bulursan al gitsin ki bu fiyata yeni ev bulamayacaksın zaten.


  • roket adam  (22.05.21 21:42:01) 
talep oldukça fiyatlar elbette bu seviyelerde olacak. Dünyada gayrimenkule bu kadar önemseyen kaç ülke var acaba merak ediyorum.

Emlak fiyatları maalesef ülkede gereğinden fazla yüksek. İStanbul'u bir nebze anlayabilirim ama taşrada bile milyonlar konuşuluyor.
  • anten  (23.05.21 01:32:46) 
Full paket bmw 1 serisi 476 bin tl
Bu fiyata düzgün 2+1 bulursam alirdim
Kadikoyde zor ama ona yakin ilcelerde rahat bulursun
  • technicalte  (23.05.21 05:40:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.