[]

internetten bu şekilde satış yaparsam dolandırılır mıyım?

2. el bir ürün satıyorum.

parayı benim hesabıma gönderen kişi farklı, kargolayacağım kişi farklı.

göndereceğim kişinin kargo anlaşması olduğu için daha ucuza gidecekmiş.

ürünü kargoya verirken, açıklama kısmına "x kişisi tarafından havaleye karşılık gönderilmiştir" şeklinde yazdıracağım.

bu durumda bir sıkıntı olur mu?

yani, karşı taraf dolandırıcı ise, "parayı ben gönderdim, ürün gelmedi" şeklinde bir kurguya girişebilir mi?

 
neden yapmasın ki?


  •   (21.05.21 14:47:56) 
Ben işkillendim açıkçası. Ne olacağı belli olmuyor bu işlerin, kargo anlaşması vs. bence bahane. ucuz kargo yollamanın bir sürü yolu var. Bence böyle bir işlemi yapacaksanız miktarın birazından vazgeçip dolap vb. uygulamalar üzerinden yapın. Kargo o zaman en ucuz olur, hem de karşılıklı güven olur.


  • tss  (21.05.21 14:49:12) 
Ne yapabilir ki?

Kargo adresini ve alıcıyı verdiği yazılı bir kanıt varsa biraz daha güvenli olursunuz. Yüz yüze yapmadığınız her alışverişte risk;
Sizin salatalık gönderip onu dolandırmaya çalışmanız ya da onun kutudan salatalık çıktı diye dolandırma riski ile aynı.
  • nickini vermek istemeyen uye  (21.05.21 14:53:17) 
Avukat olarak bu tip dolandırıcıcılıklara pek çok kez tanık oldum. Kıymetli bir ürün ise dolandırılma ihtimaliniz var. Bu tip satışları elden ve satış sözleşmesi tanzim ederek yapmanızda fayda var.

Parayı gönderen kişi ben böyle bir ürün almadım diyebilir, sizin kargoyu gönderirken yapacağınız bir açıklamanın bağlayıcılığı olmayacaktır o yüzden para kimin adınadan tc kimlik numarasından gelsiyse kargo o kişiye gönderilmelidir. Dediğim gibi değerli bir ürün satıyorsanız elden vermeniz en garanti yolu.

İlla kargo yolu ile satış yapmanız gerekirse öncelikle parayı gönderen kisi eft aciklamasina xxxx tc kimlik numaralı xx xx kisisine gönderilecek olan ürünün bedeli gibi bir açıklama yazsın siz de o noktada kargo açıklamasına yy tc kimlik numaralı yy kişisi hesabindan xx tc kimlik numaralı kişi adına gönderilen ürün bedeline istinaden vb olarak not düşebilirsiniz ama yine de dolandırma ihtimali yok denilemez
  • apocalipy  (21.05.21 14:53:20) 
Değerli bir ürün ise, yani eft/havale gelecek miktar yüklü miktar ise riske girmeyin.

Önce kargo anlaşması olan arkadaşına göndersin parayı, o arkadaş size göndersin sonra, siz de o arkadaşa kargo yapın.

Ya da aradaki kargo indirimini siz üstlenin ve direkt 1. şahsa kargo edin.
  • John Bloor  (21.05.21 14:55:22) 
biz aracın satışını verirken aynı muhabbet oldu,
bende eft notuna; aracın plakası ve devir yapıacak kişinin ad soyad tc bilgilerini ekleterek araç devir parası yazdırdım, o şekilde verdim sorun yaşamadık ama naçize tavsiyem çok bu işlere girme gereksiz başını ağrıtabilirler.

  • ada meltemi  (21.05.21 15:24:04) 
ürün pahalı birşeyse ben bu şekilde satmazdım.


  • aslindasorunumpsikolojik  (22.05.21 00:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.