[]

Nereden araba alacağız?

Önceden oto pazarları vardı, gider bakardık incelerdik. Sarı siteye göre nispeten fiyatlar uygun olurdu, daha temiz araçlar olurdu.
Şimdi sarı site ve galeriler dışında araç bakabileceğimiz bir yer yok mu?
Hatchback, otomatik vites, ama çok ufak olmayan (Araç sınıflarına çok hakim değilim ama misal opel için corsa değil astra sınıfında) bir araç almak istiyoruz.
Ben biraz birikim yapalım, krediyi ne kadar az çekersek o kadar iyi düşüncesiyle erteliyorum biraz ama piyasanın da ne olacağı çok belli değil. Yıl sonuna kadar beklesek muhtemelen 100.000 civarı birikimimiz olur. Beklemek mantıklı mı sizce?
Baktığımız araçlar, 2014 civarı Opel astra, 2013-2014 civarı Toyota Auris, yine aynı yıllarda Ford Focus. 2014 kasa Peugeot 308’ler de hoşumuza gidiyor ama fiyatlar biraz daha yüksek onda. 140.000 hadi maksimum 150.000 TL’ye kadar çıkmayı düşünüyoruz. Daha çok şehir içi kullanacağız. Aile ziyareti en sık yapılacak şey, gidiş dönüş 50 km olur. Fırsat buldukça İstanbul’a yakın haftasonu gezmelik yerlere de gideriz tabi bu virüs illeti biterse.. Örneğin Astra için benzinlide şehir içi tüketim 9 lt üzeri iken dizelde 6 lt civarlarında. Bu durumda mantıklı olan dizel araç mı benzinli araç mı?

Model konusunda, bakılacak yer konusunda herhangi bir tavsiyeniz varsa almak isterim.

 
Bayiilerin 2. el kısımlarına bakabilirsiniz. Fiyat konusunda çok fark etmiyor ama en azından karşınızda bir şirket oluyor. Bir de araçlarda ne problem varsa söylyorlar. Sürpriz yaşamazsınız aldıktan sonra.

Megane, i30, Kia Ceed de ekleyebilirsiniz modellere.

Ben 2018 model Elantra kullanıyorum. Benzinli, otomatik. Tüketim verisi şehir içi 9,5 litre ama benim yol bilgisayarım şehir içi 7,2 litre gösteriyor. Benim ölçümlerim ise 7,5 litre. Aşırı km yapmıyorsanız dizel ile aradaki farka çok da değmez yani.
  • lancelot du lac  (21.05.21 11:52:36) 
  • xdenizx  (21.05.21 11:54:30) 
etrafınızda tanıdık varsa tanıdıktan almak en iyisi.

sarı sitedeki ilanların yarıdan fazlası zaten galericilerin. çoğunluğu da şerefsizin önde gideni. geçen sene hanıma araba bakıyoruz. adam yazmış şöyle temiz böyle temiz.. aradım araba oradaysa geliyorum diye. gel dedi. gittim, arabayı sordum, araba yan galerininmiş ama kaportacıdaymış. beklersen gelecek dedi. yok uzaktan geldim, işim var falan dedim, adam beni kaportacıya götürdü. "kazasız problemsiz sıfır hata" diye ilan verdikleri arabanın:

- arka tampon kırık
- ön kaputta boya yanığı var
- her yer çarpık
- arka koltukların havalandırma çıkışı (ön koltuğun altında olur) bagajda. bu ne dedim? yedek dediler. koltuğun altına baktım, yerinde değil. koltuğun altındaki havalandırma çıkışını neden çıkartırsın?
- torpido altındaki izolasyon malzemesi yerinden çıkartılmış

tüm bu bilgileri birleştirmeye çalıştım. birleşmedi.

adamlar arabayı "süsletip" problemsiz diye çakacaklar bize.

diğer cevaplardaki gibi bayilerin 2.el kısımlarına bakmakta fayda var. en azından garanti veriyorlar.

ama işin sonunda onlar da galerici.

tanıdık olmadan hep risk
  • co2s2  (21.05.21 12:55:15) 
Geçenlerde iki araba baktım, ikisi de galericiymiş (pek öyle anlaşılmıyordu), üstüne de arabaların ikisi de "bir arkadaşınınmış". Başkaları ile buluşup baktık vs.
İyice saçma bir durum var.

  • burfak  (21.05.21 13:02:13) 
çok kilometre yapmayacaksanız dizelin hem fiyat farkına değmez, hem de ikinci elde dizel daha risklidir. kullanmak biraz daha özen ister, herkes de dikkat etmez, yani alacağınız araç özenli kullanılmadıysa sizin düşük çekiş, yüksek tüketim vb. sorunlarla karşılaşmanız, veya büyük bakım/tamir masrafları çıkarması daha olası.
bir de arabalar 4-5 yaşından sonra gerçek rengini göstermeye başlıyor, önceki sahibi de birazcık masraflı olmaya başlayınca süsleyip ittirmeye çalışıyor.

  • gkhncnzdgn  (21.05.21 15:27:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.