[]

Sorunlu baba ilişkisi olan kadınların ilgisini çekmek

Şöyle bir bakınca geçmişe, benden çok etkilenmiş abayı yakmış kadınların babalarıyla ilgili problemi olduğunu fark ettim. Kimi şiddet görmüştü, kimi sıfır iletişimdi, kimi love-hate ilişkisi yaşıyordu.

Öyle babacan bi tip değilim, sevgimi şefkatimi gösteririm ama sahiplenen erkek duruşum pek yoktur. Benimle kurdukları bağın babalarıyla olan ilişkilerinden etkilendiğini düşünüyorum çünkü bana en çok bağlananların hepsinde baba sorunu vardı. Ama kafamda oturtamadım nedenini. Sizin fikriniz nedir?


 
İlişki meselesi her zaman bir eksikliği kapatmak üzerine olmuyor benim fark ettiğim. Bu durumda sizin babacan şefkatli olmanız gerekirdi öyle olmamanıza rağmen bu tip ilişkiler yaşamış olmanız tamamen tesadüf olabilir mi acaba


  • olaylar olaylar  (21.05.21 01:35:23) 
Sorunlu baba iliskisi degil de maalasef cok erken yasta babami kaybettim, sizin bakis acinizdan bakinca benim de o eksikligi doldurmam icin genelde babacan kisileri secmem gerekiyor ama aksine nerede sorunlu bir tip var onlari buluyorum. Hep kisa sureli ya da problemli iliskiler yasiyorum.

Bu konuyu cok arastirmistim zamaninda, kaybetme korkusu ya da baglanma korkusu olunca aslinda bilincaltimiz ozellikle kaybedebilecegimiz kisilere ilgi duymamizi saglayabiliyor. Yoksa tabiki oturup dusununce ben de o saydiginiz ozelliklerde birisiyle olmak isterim ama secimlerimin alakasi yok.
@olaylar olaylar'in dedigi gibi tamamen tesaduf de olabilir tabi.
  • carmenta  (21.05.21 01:48:47 ~ 01:48:56) 
Babamla ilişkim mükemmeldi en iyi arkadaşım babamdı ve hep çöp tiplere aşık oldum:) bence bu konunun babayla ilgisi yok tamamen tesadüf olabilir.


  • suicides underground  (21.05.21 09:21:19) 
Herkesin az cok babasiyla sorunu vardir zaten.


  • brkylmz  (21.05.21 09:33:04) 
tesadüftür, kimin ebeveynleriyle sorunu yok ki? istisnalar var sadece. onlar tatlış, güzel azınlıklar. aferin onlara :)


  • ofelia  (21.05.21 10:07:26) 
Güven veren bir tipin varsa, özgüvenliysen, sahipleniciysen, biraz da hayatı boyunca hep değersiz hisseden kisilere kendini değerli hissettirmeyi biliyorsan daddy issues ile ugrasman çok normal. Bunun dışındakiler tecrübelerin ya da olası tecrübelerin çoğu sözlükteki daddy issues başlığında yazıyor zaten.

Cinsellik haricinde Dünya'nın en b*ktan iliski tipi kısaca. Geçmişler olsun.
  • westblack  (21.05.21 10:32:00) 
Kızların yarısı şu how i met your mother'daki robin yüzünden daddy issues var ben de diye takılıp cool ve nasty görünmeye çalışıyor, çoğuna inanmayın.

Gerçekten babasıyla sorun yaşamış kadınlar var. Ama ben hepsinin daha olgun ve ağır başlı olduğunu gördüm.

Sizi görmeden bilemeyiz. Bazen tipten dolayı bazen de karakterden dolayı insan karşısındakine güven veriyor. foto atın.
  • Hallegadola  (21.05.21 10:46:57) 
@westblack, kesinlikle öyle. ben bunu bir karakter özelliği olarak "bana aşık olanlardan soğumak" gibi değerlendiriyordum konuyu farklı yorumlayıp. çünkü başta her şey yolunda olsa da zaman içinde needy'likleri artıyor ve beni bunaltıyordu. ama ilişkinin özünde olan bir çarpıklık bu sanırım.

tesadüf olabilir bu arada, çünkü insan denen canlı tek bir parametre ile karar vermiyor. ama çok benzer detaylar var hepsinde. ben çok "sevilesi" bir insan değilimdir, yani öyle aşık olup körkütük bağlanılacak bir tarafım yok. bu istisnai durumdaki insanların da ortak özelliği benzer olunca acaba mı diye sorıyım dedim; teşekkürler cevaplar için.

@Hallegadola, bu arkadaşlar daddy issue'm var diye ortalıkta dolanan tipler değillerdi. insan sevgili olunca geçmiş travmaları da konuşur ya hani, o anlatılardan vardığım bir çıkarımdı. zaten 1'i hariç hepsi olgun ağırbaşlı tiplerdi.
  • Jux  (21.05.21 10:53:19 ~ 10:56:30) 
daddy issues olan kadınlar sahiplenici erkek seçmiyorlar ki zaten. çıkış noktası hatalı

böyle kadınlar sorunlu tipleri seçerler.
  • dafuq  (21.05.21 13:15:24) 
@dafuq +1 kendin de yazmışsın babacan bir tip değilim diye. Genelde çocukluğumuzda gördüğümüz muamele bizim normalimiz haline gelir. Babası şiddet eğilimli olan bir kadının ikili ilişkilerinde de buna yönelmesi, şiddet eğilimi olan erkeklerle birlikte olması muhtemeldir mesela. İlgisiz babayla büyüyen biri, sahiplenici olmayan bir babaya sahip bir kadın aynı özelliklerin olduğu bir erkek arayacaktır kendine. Buradaki mantık şu bildiğim kadarıyla (bilişsel davranışçı terapi, ben de alıyorum araştırdığım kadarı ile biliyorum) belli şemalarımız var tekrar ediyor. Biz bunların tekrar etmesi yönünde kararlar alıyoruz ve çocukluğumuzda yaşadığımız şeyleri tekrar edip bu sefer kötü sonuçlanmamasını bekliyoruz. Böylece geçmişte bizi yaralayan şeyi düzelteceğiz. Ama elbette bu mümkün değil, farkına varıp döngüyü kırmak gerekiyor. Neyse konuyu çok dağıtmadan, belki sen de bu kadınların döngülerini tekrar etmelerini sağlıyorsun babalarına olan benzerliklerinle.


  • Mossy  (21.05.21 13:29:03 ~ 05.07.21 03:54:23) 
@dafuq, çok mantıklı. dışarıdan bakınca needy'liklerine karşılık vermeyen sonunda onlardan uzaklaşan bir insana bağlanmış oluyorlar; böylece döngü kendini tamamlıyor ve "niye böyle erkeklere aşık oluyorum" diye yakınıyorlar. Aydınlandım valla, sağol.


  • Jux  (21.05.21 13:50:43) 
www.youtube.com faydası olur kendini anlamana


  • Mossy  (21.05.21 14:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.