[]

Site Yönetimi - Para Toplanması

Merhaba

ablamların sitede (47 daire) yönetici ortak su arıtma sistemi taktırmak istiyormuş. oy çokluğuyla yönetim kurulunda kabul edilmiş. ancak çok saçma bir sistem ve ablamlar ödemek istemiyor. yasal olarak ödemek zorundalar mı?

2500 tl daire başı para toplanacakmış. bence çok saçma. isteyen kendi evine kurdursun arıtma

 
Çoğunluk yönetim kararının yaptırım gücü var. Katılmak zorundasınız.


  • neymis  (20.05.21 19:12:32) 
evet saçmaymış, isteyen kendi evine taktırsın. çoğunluktan dolayı karara uymak zorundasınız


  • avatar is back  (20.05.21 19:41:49) 
O nasi para, eve son model taktirsan 2000e gelir


  • brkylmz  (20.05.21 20:06:26) 
çamaşır bulaşık makinelerimiz, şofbenimiz kireç tutuyor diyerek tüm suyu arıtmaya karar vermişler


  • oekuklu  (20.05.21 21:45:38) 
Tuhaf. Böyle bir zorunluluk olmamalı. İstenen meblağ yüksek doğrusu.

kişilerin yemeleri içmeleri giyimleri kendi kararlarına kalmış bir şey. Örneğin kış için alınan ısınma giderleri gibi "ortak bir zorunluluk/mecburiyet"te değil bu.

Su arıtma ürünlerine ben güvenemiyorum doğrusu.
Anında suyu arıtma diye bir şey aklıma yatmıyor. Arıtma işleminden geçen suyun belli süre beklemesi/durulması da gerekiyor.
47 dairenin her an kullanabileceği bir sistemde su ne kadar bekleyebilirki deposunda.

Almanya yenilince biz de yenilmiş sayıldık gibi bizim eşyalar kireçlenince sizinkiler de kireçlendi denemez.
Zaten kireçlenme ve bundan dolayı oluşabilecek arızayla ilgili bakım ya da onarım ücreti (meblağ yerine göre değişkenlik gösterse de) tamirciye değil de su arıtımına gitmiş oluyor.

Bir de su arıtma sisteminin kendi bakım/onarım masrafları ve belki "kireçlenmesi" de ayrı mesele. O halde ben her şekilde kendi evimde kullandığım eşyaların kireçlenmesine hatta bozulmasına razıyım. En azından ne oluyorsa bilgim dahilinde oluyor. Değil mi ?

Bilirsiniz asansör bakımı denen bir zorunluluk var. Masrafı aidata eklenen giderlerden.
Diğer yandan da perde arkası :
seyler.eksisozluk.com

Son olarak kurulacak sistem kireçlenmeyi tamamen önler mi bunu uzmanlar daha iyi bilir ama ben
eşyaların kireçlenmesinin anlık veya kısa vadede ölçümlerle önlendiğini düşünmek yerine, arıtma sisteminin biraz daha uzun vadede kireçlenmeyi geciktireceğini düşünüyorum.
  • Erva  (20.05.21 22:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.