[]

Apse?

Kardesimin makat tarafinda ama tam makat degil etrafi (perianal diye geciyor sanirim) bir apse cikmis sanirim; herhangi bir agri yok ekstra baski olmadigi surece, sertlik ve sislik var. fucidin suruyor 3 gundur herhangi bir degisiklik yok; batticon banyosu yapti yine degisiklik yok. drenaja mi gitmeli kesin sizce?

kardesim erkek, internette okudum da antibiyotikle kendinin yapmasi ve drenajsiz yapilmasi ilerde fissur'e donduruyormus. ama o da drenaj isinden korkuyor biraz.

sunu yaptim iyi geldi diyebileceginiz bir sey var midir?

 
Abse var ise tek seçenek drenajdır, şakaya gelmez


  • mey17  (20.05.21 19:34:57) 
Eğer abse drenajı geç kalırsa bu durum fournier gangreni denilen tabloya dönebilir ki bu da hayati risk demektir


  • mey17  (20.05.21 19:36:33) 
açılın ben bu konuda deneyimliyim.

yapmanız gereken acil ama en acilinden kolorektal cerrahi veya proktoloji alanında deneyimli bir genel cerraha muayeneye gitmek. lamı cimi yok. derhal deneyimli bir hekime gözükmelisiniz. hangi şehirdesiniz özelden yazarsanız yardımcı olabilirim belki size.

deneyimli ve güvenilir bir doktora gittiğinizde asla canı yanmayacak sizi temin ederim. korkmanın faydası yok. bir an önce doktor görerek fistüle dönmesi engellenebilir.
  • pardus  (20.05.21 19:51:43) 
kafanıza göre baticon sürme de dahil hiçbir şey yapmayın. o bölge zaten vücuttaki en hassas cilt yapısına sahip bölgelerden biridir. bu tarz hastalıklarda korkup doktora gitmemek hastalığı daha da kompleks hale getirip medikal tedavi şansını azaltır. bu sebeple vakit kaybetmeden doğru ellerde bir uzman hekime görünmek kardeşinize yapabileceğiniz en iyi şey şu anda.


  • pardus  (20.05.21 19:55:04) 
fissür, apse ve fistül her biri aynı bölgede olsada farklı hastalıklardır. kardeşinizde geçmişte var olan bir fissür yani makat çatlağı denilen problem var mı? örneğin; tuvaleti yaparken sanki dikenli tel, cam kırığı gibi yapma ve bu sebeple tam rahatlama olmama, makatta sürekli bir basınç/kasılma hali var mı? eğer bunlar varsa fissür belirtileridir. apse oluşumu da muhtemelen tedavi edilmeyen fissür yatağında olan bir perianal apse veya perianal fistüle sebep olmuş olabilir. olay çok yeni gibi duruyor kesinlikle zaman kaybetmeden ve endişeye mahal vermeden deneyimli bir hekime götürün. korkmanıza sebep olacak bir şey yok. bunu bilin ve rahat edin. bu tarz hastalıklar toplumun yarısında var ve çoğu ilaçla tedavi olabilecekken korkup doktora gitmiyor ve sonra cerrahi tedavi oluyor.


  • pardus  (20.05.21 20:02:09) 
sakın kendi kendinize apseyi patlaymayı denemeyin. yeni bir kanal bile oluşturabilir daha karmaşık bir hale sokabilirsiniz. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi doktora gözükün muhtemelen antibiyotik tedavisiyle apsenin kendiliğinden patlayıp boşalmasını sağlar. duruma veya hasta durumuna göre pelvik mr ister. kendiniz sakın bir şey yapmayın. doktordan da sakın çekinmeyin. adamlar neler görüyor.


  • outis2  (20.05.21 20:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.