[]

macbook tarzı ürünler ikinci elde nerede satılır?

Selamlar,

macbook pro cihazımı satmaya çalışıyorum. sahibinden'e koydum fakat araba gibi değil arayan soran yok. bu tarz cihazları ikinci elde satmak için neresi daha uygun olur? bir de ikinci elde fiyatı neye göre belirleyebiliriz?


 
sahibindende satanlar genelde ucuzdan kapatıp pahalıya satmaya çalışan al-satçılar ya da bilgisayarcılar oluyor. acelesi olmuyor onların ve fiyatları genelde yüksek tutmaya çalışıyorlar.

sahibinden ve letgo'dan bakarak kafanızda bi fiyat belirlemeye çalışabilirsiniz. farklı bir mecra da yok açıkcası satmak için.
  • a darkness coming  (20.05.21 12:35:53) 
iphone u letgoda 2 ayda satamadik, dolapta 10 saat sonra satildi, dolap uygulamasini bi arkadasim tavsiye etmisti, letgo ve oraya koyun.


  • müptezel dostoyevski  (20.05.21 12:37:24) 
sahibinden, letgo, dolap. arayan soran yoksa fiyatı yüksek yazmışsınızdır. azar azar aşağı indirip en güzel noktayı bulacaksınız.


  • roket adam  (20.05.21 12:45:59) 
macbook ilanlarında genel olarak temel bir hata yapılıyor. fiyatlamayı doğru yaparsanız aynı gün bile satabilirsiniz. malum sarı sitede ve bir çok platformda 2015-2017 arası eski kasa cihazlara 6-7binlerden fiyatlama yapıyorlar. bakın bu gerçekçi değil. bu fiyattan satılması ancak bu işlerden anlamayan birini bulmakla yapılır. o yüzden aylar yıllar boyunca sa tıl maz!
fiyatlamayı doğru yapmalısınız. kilit nokta bu. ürünün her şeyini eksiksiz ve şeffafça açıklayın. bunun üstüne talep olan bir ürünse gerçekten satılmaması için bir sebep olmaz. hızlı/acil satılsın derseniz zaten fiyatınızdan 200-300 daha düşmeniz gerekebilir.

2017 model 12" retina macbook i5/8gb/512gb donanıma sahip bilgisayarım kütüphanede çalınınca aynısından almak için bir ilanlara bakayım dedim. aman allahın bu kadar mı bu insanlar manyal olabilir dedim. herif 7.5-8k arası fiyatlama yapmış 4 yıl önceki cihaza. 4 yıl önce ben türkiye'den 5499₺'ye almıştım sıfır cihazı. bu ürünler kar amaçlı satılmaz. değerinde satılıp model yükseltmek için kaynak oluşturulur. 2020 model sıfır i3 işlemcili 8gb/256gb cihaz 6999₺ idi 4 ay önce. düşünün... adam 2017 macbook air için 5.5-6-5k arası fiyat biçiyor. e tabi satamaz. satmamalı da.
  • pardus  (20.05.21 12:47:42) 
Bu arada cevap yazayim belki gorenlerin isine yarar. Sahibinden.com da bilgisayarcilarin verdikleri rakamin %25 fazlasina sattim.
Satma isi uzun surmedi ayrica

  • nuisance  (12.07.21 23:26:47) 
Ben letgo'da, sahibinden vs'nin bi tık altında fiyatla koyup aynı gün satmıştım.


  • plutongezegendegilmi  (12.07.21 23:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.