[]

Birikim nasıl değerlenir?

20-40 bin arası bir para, aylık 500-1000 arası, orta risk alınarak nasıl getiri getirebilecek şekilde değerlendirilir?

Şahsen imkansız olduğunu düşünüyorum ama akıl akıldan üstündür.


 
borsa altın döviz bana gelmez diyorsan fon satın al.


  • al basmadan donu var  (20.05.21 00:16:02) 
aylık %2,5 getiri bekliyorsun. imkansız olmasını düşünmen hatalı.

son 1 ayda altın falan %8-9 civarı değerlendi. bazı yatırım fonlarındaki şemsiye fonlar %5-6 ortalama olarak yükseldi. iyi kötü güvendiğin hisse senetlerini kovalasan zaten her ay çok rahat %2,5 yakalarsın.

çok garanticiysen güzel bi fon sepeti oluştur güvenilir olanlardan bolca kat 2 haftada bir de kontrol et, ekle çıkar.
  • avatar is back  (20.05.21 00:22:28) 
Vanguard veya BlackRock'ın tüm dünyayı kapsayan fonlarına brokerlara çok fazla ücret ödemeden erişim şansınız varsa ve uzun vadeli düşünüyorsanız (5+ sene) sırf bileşik faiz sayesinde bile yatırımınızı katlamanız mümkün (bunun üzerine bir de yıllık ortalama %4-5 getiriniz olacak)

Aylık veya üç ayda bir dividend alayım diyorsanız önce ne kadar vergi ödeyeceğinizi araştırın. Türkiye'de bunun vergisi ne kadar hiç araştırmadım.
  • bruce mclaren  (20.05.21 06:40:17) 
vanguard


  • baldur2  (20.05.21 06:48:34) 
www.tefas.gov.tr üzerinden fonların yıllık performanslarını inceleyebilirsiniz. Buradaki fonların birçoğunu bankalar üstünden bile almak mümkün.

Dövizin bile üstünde getiren fonlar olmuş. Tabii burada iyi incelemek önemli piyasayı. Her zaman her fon bu kadar getiri sağlayacak diye bir kural yok. 1 sene önce %80 getiren fon bu sene yerinde sayabilir. hata zarar da edebilir. Para sizin, getiri de risk de sizin:) Yine de fonlar bizim gibi küçük yatırımcı için bir alternatif olabiliyor.
  • anten  (20.05.21 10:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.