[]

Yeni kedi sahiplendim. (Yavru) Yememe ve içmeme sorunu.

Merhaba.

18 mayısta 13.00gibi evime getirdim. 4 kardeşten biriydi. Dişi. Doğduğu evde kuma alışmış bir yavru.

Eve gelmeden önce veterinerde bakımları, iğneleri, karnesi vs. her şey halledildi.

Eve gelince tabii ki yeni bir ev olduğu için, gitti piyano arkasına saklandı ve 3 saat ordan çıkmadı. Hiç zorlamadık. Ara ara seslendik. Sonra akşama doğru kendisi çıktı ve evi incelemeye başladı. (Bazı odaları kapatıp iptal etsem de, önceki eve göre biraz büyük kaldı sanırım burası)

Veteriner dostum, kuru mamasından yarım çay bardağı alıp, verdiği yaş mamanın yarısı ile karıştırıp vermemizi söyledi. Fakat dün bana geldiği 13.00ten gece yattığımız saate kadar ne yedi, ne su içti. Koklattım yemeği ama kaçtı ordan. Kuma da bir kez oturttum hatta, görsün yerini vs. diye ordan da hop kaçtı. Sonra dün gece yavaş yavaş alıştı bana ve artık benle oynamaya başladı, gece de ben yatakta yatarken, yatağın yanındaki sandalyede uyudu, güvendi sanırım. sabah da gor gor gor yanıma geldi motor gibi oynadık.

sonra aklıma geldi ki, o mama'daki yaş mama cinsini (ördek ve ıspanak) sevmemiş olabilir dedim ve bu sefer de hindi etli bir tane alıp kuru mama ile karıştırdım. ama onu da yemedi.

bugün benle yer yer oynuyor, yer yer bir yerlere saklanıp uyuyor. ama suya ve mamaya gittiğini hiç görmedim.

bu hayvan nasıl beslenecek?
bir kaç taktik verir misiniz kedi profları?

Not: Veteriner arkadaşım sanırım operasyonda, cevap vermedi. O yüzden buradakilere sorayım dedim.

-----

Güncel edit: Yemeye başladı iştahla. Teşekkür ederim.

 
Benim yavru kedim de bana geldikten sonra hiç yememiş ve tam 3.gunun sonunda nihayet yaş mama yedirmeyi başarmıştım. O da annesinden ayrılıp gelmişti.

Galiba ev yabancı diye strese giriyorlar. Alışınca yer diye düşünüyorum.
  • Gradient_tabanlı_mor  (19.05.21 14:40:00) 
Mama ve suyunu tuvaletten uzağa koydunuz değil mi ? Yakın yerde olmasın. Dünkü mama hala duruyosa onu da kaldırın, bayatlamış olabilir. Ama kedinin bile isteye kendini aç birakacagini sanmıyorum. Mutlaka yiyecektir eğer sağlık problemi yoksa.


  • elorelia  (19.05.21 14:56:59) 
yani aslında aynı duvar düzleminde. çok da uzak değiller birbirlerine. uzaklaştırayım tamam.

bugün yeni mama koydum hindili işte, yeniledim.

Önceki evde kuru mama yediğine ve su içtiğine göre, burada da yapar diye düşünüyorum. Bekleyelim bakalım.
  • la traviata  (19.05.21 15:10:07) 
5 yasindaki kedim yeni eve tasindigimizda 3 gun yorgan altinda saklanmis, mama yememis ve su icmemisti. Sonra yavas yeniden baslamisti. Sizin gormediginiz zamanlarda su iciyor olabilir, hic su icmemesi de sorun olur bir sure sonra.
Biraz daha zaman verin bence.

  • 65 derece  (19.05.21 15:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.