[]

siz hiç yaş pasta yaptınız mı?

hazır kek alıp yaş pasta yapacağım. daha önce defalarca yaptım. iki tane kek alacağım, dolayısıyla dört katlı olacak. araya krem şanti, üstüne de pasta kreması hazırlayıp koyuyorum. bize aralara ve üste çilek-muz koyuyorum genelde.
bu seferki yaş pastam güzel olsun istiyorum. farklı bi şey daha koyayım, değişik bi şey daha yapayım ve süper bi şi olsun. ama ne yapayım, bilemedim. içine frambuaz koymaktan başka bi şey gelmedi aklıma.

var mı bi tavsiyeniz?
edit: likör gibi şeyler, alkollü grubu kullanmıyorum.

 
ananas suyu dökün kekinin üzerine bence. sek' in olanı çok güzel.


  • demre  (26.05.10 22:51:50) 
kremasinin icine damla sakizi koyun, azicik. benim cok hosuma gidiyor


  • crucio  (26.05.10 22:56:51) 
@demre: keki bol şekerli süt ile ıslatıyordum. onun yerine mi ananas suyu kullanayım? hmm.. ilginç olur bak.
@crucio: damla sakızı, bildiğin bakkaldan alınan damla sakızı mı? kremayı çırparken atacağım yani? allah allah, ilk defa duyuyorum bunları. o da iyiymiş..

  • lovemyself  (26.05.10 22:56:53 ~ 22:57:59) 
şimdilerde facebook'ta çok görüyorum. kızlar barbi bebeklere etek şeklinde pasta yapıyor, şekil olarak çok güzel, bayağı hoşuma gitti.


  • sotw  (26.05.10 23:09:22) 
kek konusunda uzman değilim fakat annem yaparken görmüştüm; sanırım tiramisuydu. kahve ile ıslatıyordu keki kendisi. benim de aklıma ananas suyu geldi şu anda. erkek olduğumdan ötürü pek yatkın değil elim böyle şeylere. sadece bir fikir sunayım dedim:)


  • demre  (26.05.10 23:17:01) 
@sotw: şekil olarak değişik bi şey yapamam herhalde. hazır kekten pasta sonuçta..


  • lovemyself  (26.05.10 23:17:06) 
pastaban ile yapilan yalanci tiramisuyu senelerdir yaparim. onu isterseniz tarifini verebilirim. icine baileys vs de koyabilirsiniz hatta.


  • la traviata  (26.05.10 23:18:22) 
chaplincafe.blogcu.com
chaplincafe.blogcu.com

henüz yapmadıysan buralara bakıp fikir alabilirsin.Bizzat kendi yaptığım pastalar.
Kolay gelsin sorun olursa sözlükten msj at lütfen.
  • chaplin  (26.05.10 23:22:32) 
cignedigimiz sakiz degil:). hap seklinde pastalarda, tatlilarda kullanmak icin damla sakizi satiliyor. nasil kullanildigini bilmiyorum ben yiyiciyim sadece:)))


  • crucio  (26.05.10 23:24:53) 
annem ve ablam yeni birseyler denemek istediklerinde portakalagaci.com'a bakarlar. oradan da bulabilirsin farkli lezzetler


  • crucio  (26.05.10 23:26:08) 
sakız koyacaksanız miniminnacık kullanmalısınız. pudingi kremayı pişirirken atacaksınız içine. böyle tırnak ucu kadar bişi yeter. soğuk hazırlanan krem şanti gibi şeylere eklemek zor tabi erimez, katır kutur kalır, toz halinde de var ama her yerde bulunmuyor. bir de sakız ezmesi gibi bişi var o bulunuyo bazı marketlerde, kipa mesela.

farklı tatlar için de reçel koyabilirsiniz biraz, sulandırıp da kullanabilirsiniz hatta. mesela güzel bir böğürtlen reçelinin tanelerini koyarsınız reçelini de sulandırıp keke emdirirsiniz. güzel oluyor.
bir de pandispanyasını kendiniz yapmayı deneyin, çok keyif alacaksınız. :)
  • kediebesi  (26.05.10 23:30:08) 
yani, tam olarak çok farklı bi şey aramıyorum. herkes bi şeyler yapıp getircek bi dost toplantısına. ben yaş pasta yapcam. kolay olsun, bi alay işim gücüm var. ama acızık daha güzel olsun istiyorum. hani, yiyen desin ki "aa hep yaptığımız hazır kekten yaş pasta, ama çok hoş olmuş seninkisi" falan :) ayrıntı peşindeyim.


  • lovemyself  (26.05.10 23:31:08) 
amaç pratik, kolay ama etkileyici, farklılık yaratıcı bişeyse yine hazır ürünlere yönelin. dr oetker in glazürleri var. büyük bir pasta için bikaç paket almanız gerekir yanlız. pastanın üstünü öyle bişeyle kaplayıp pasparlak bi çikolata görünümüne kavuşturabilirsiniz kolayca. yine dr oetker in dekor glazürleri var. ince tüpte, renkli, kalem gibi. onlarla üzerine yazı yazabilir, bişeyler çizebilirsiniz. ya da marketten krema sıkma uçlarından alıp pastanın kremasını şekilli sıkarak filan süsleyebilirsiniz.

www.droetker.com.tr

www.droetker.com.tr
  • cereal killer  (27.05.10 02:02:28) 
yie o kadar afili işe gireceksen bak daha neler var :)
magaza.hammaddeler.com

  • kediebesi  (27.05.10 02:09:27) 
butter vanilia ekle.


  • kakoy  (27.05.10 02:56:58) 
dr oetker'in hazı dolgu kreması var kakaolu ve vanilyalı olmak üzere iki çeşit. krem şanti yerine bunu kullanabilirsin araya koymak için. hazırlaması da çok basit, aynı krem şanti gibi soğuk sütle çırpıyorsun hatta şanti gibi kullanmadan önce dolapta iki saat kıvam almasını beklemene de gerek yok, hemen çırpıp kullanıyosun. ben bisküviyle yaptığım kolay pastalara koyuyorum bunu. ona bile çok güzel bir tat veriyor. hatta iki paket yaparsan üst kaplamasını da yapabilirsin pastanın. illa sadece araya kullanacaksın diye bir şart yok.

hazır keki ananas suyuyla ıslatırsan araya da muz ve/veya ananas koyabilirsin. muz ve ananasın tadı birbirine çok yakışıyor.

üst süsleme için de gene muz-ananas ikilisi kullanıp, onun üstünü de jöle ile kapla, yoksa meyveler kararıyor.

damla sakızı tablet olarak satılır,(ve pahalıdır) eğer muhallebi yada puding gibi kaynatarak hazırlanacak birşey de kullanmayacaksan, havan gibi bir şey de iyice ez, toz haline getir, yoksa erimez. hatta işini garantiye almak için, o tozu çok az sıcak suda bekletip öyle kullan. pasta kreması için bir tek damla sakızı tanesi hatta yarım tane yeterlidir. küçücük şey bile acayip aroma verir.
  • halanne  (27.05.10 10:33:37) 
beyaz krema ile yapacaksanız, tamamını krem şanti ile yapmak yerine keşkül yapın (onlar da hazır var), yarım yarım karıştırıp kullanın. yani atıyorum 2 paket krem şanti yerine, 1 krem şanti 1 keşkülü karıştırın, öyle kullanın. oldukça lezzetli oluyor ve krem şanti azaldığı için yağ tadından baymıyor.


  • sui  (27.05.10 18:04:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.