[]

Bankamatikte kaybolan param

Arkadaşlar ben bayram öncesi halkbank atm'ye 200 tl yatirdim. Bana bir iki kere parayı geri verdi atm. Param kirisikti iyice duzelttim tekrar koydum sonra kendimce sonunda yatirildigini dusunup kartimi aldim ve ayrildim oradan. Daha sonra baska subede hesabima bakinca 200 tl'nin hesabimda gozukmedigini fark ettim. Atm parami yuttu dusuncesiyle ayni gun hemen mistrri hizmetlerini arayip durumu anlatip kayit olusturdum. Fakat basvurum olumsuz sonuclandi iki gunde. Tekrar musteri hizmetlerini aradim. Tekrar basvuru olusturduk. Sonra atm subesindeki yetkili bana ulasti. Kayitlari incelediklerini fazla paraya ulasmadiklarini soylediler. Ben o atm de yatirdigima emin oldugumu hatta sistemde hangi saatte kartimi takip islem gerceklestirdigime emin oldugumu soyledim. Hatta kadin dedi ki evet pikap hanim o saatte uzun bir sure duruyosunuz atmde gibi bi sey soyledi. Bayram sonrasi detayli yine inceleyecegiz dedi ama surekli basvurular olumsuz sonuclaninca umudum kalmadi artik.

Simdi merak ettigim bi sey var. Ben mesela diyelim ki parayi almayi unuttum
Banka kac saniye sonra geri aliyor parayi.

Ya da diyelim ki ben parayi almayi unuttum. Baskasi parayi almissa bunu kamera kayitlarindan ogrenemez miyiz. Yani mesela ben ordan ayrildiktan kac dk sonra baskasi islem yapmaya gelmis belli olmaz mi kayitlardan. En azindan biri almissa icim rahat eder. Derim ki benim hatam olmus gitnis para. Ama eger bankada duruyorsa ve o para bana geri gelmezse yok yere 200 tl den neden olayim ki. Bu konuyu acikliga kavusturmanin bir yolu yok mudur.

Detayli inceleyecegiz diyen subedeki kadini tekrar arayacagim ama oncesinde size danismak istedim. Benzer bir sey yasadiniz mi ve yukarida merak ettigim konular icin.

 
benim de başıma benzeri gelmişti hesaba yatırılmayan paralar için özel hazne var oradan alıp vermişlerdi tam hatırlamıyorum ama kameradan da kontrol edilmişti galiba. eğer kameradan bakılıyorsa sizden sonra biri gelip almış mı almamış mı onu da görebilirler olmazsa aradığınızda bir de böyle sorun.


  • kahoan  (18.05.21 16:55:21) 
Bildiğim kadarıyla atm'de kalan paraların iadesi kişilerin söylemleri üzerinden yapılıyor. Haznede o gün biriken/atm'nin yuttuğu para miktarı bin tl diyelim. Ben arayıp 400 kaldı diyorum, 2 kişi daha arayıp 300'er tl paralarının kaldığını söylüyor. Söylenen total rakam haznedeki parayla tutuyor, demek ki herkes doğruyu söylüyor diyerek hesaplara yatırılıyor.

Dolayısıyla 200tl'nin atm'de kaldığından gerçekten eminsen eğer aynı gün para kaptıran birinin 200 tl daha fazla söylemiş olması lazım ki haznede para kalmasın.

Para bankada kalmış olabilir mi sorusuna cevaben söylüyorum bunları. Öyle ya da böyle bankaya değil mutlaka bir başkasının cebine girmiştir o para.
  • IncredibleMau  (18.05.21 19:14:21) 
Dediğiniz gibi oldu ise başka biri almıştır parayı. Ancak, içeride para varken ATM kartınızı nasıl geri vermiş anlamadım.

Ekranda işleminiz tamamlanmıştır veya işlem tamamlanamadı, bir hata oluştu gibi bir mesaj çıktı mı? ATM paraları tanıdı mı, yani ekranda bu kadar yaptırdınız onaylıyor musunuz gibi bir mesaj çıktı mı?

Şubeden yanıt alamazsanız bankanın çağrı merkezini arayıp kayıt oluşturun, çoğu bankanın ATM kasa mutabakat ekibi var, ATMnin loglarını inceleyip böyle böyle olmuş diyebiliyorlar.
  • inheritance  (18.05.21 20:59:35) 
@inheritance

"Ekranda işleminiz tamamlanmıştır veya işlem tamamlanamadı, bir hata oluştu gibi bir mesaj çıktı mı? ATM paraları tanıdı mı, yani ekranda bu kadar yaptırdınız onaylıyor musunuz gibi bir mesaj çıktı mı?"


İşte bu kismi hatirlamiyorum. Sanki parayi atm cekti hemen kart iadesi oldu ve ben de karti alip gittim gibi bi sey oldu. Ysni onay yazisini hatirlamiyorum. Daha sonra baska subede baska miktar para yatirinca dikkat ettim. Onay yazisi ekranda kac para yatirdigim cikti mesela.

Benim aklimi karistiran sey şu. Atm parayi iki uc kere geri verdiginde ben hepsini fark ettim ve tekrar parayi yerlestirdim. Bu sonuncuda da geri vermis olsa onu neden fark rtmeyeyim ki. Hem direkt kart iade yapti. Para yatirildi algisi olustu bende o yuzden karti alip gittim.
  • pikap  (19.05.21 08:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.