[]

ölen kişinin banka hesapları

bunlarla ilgili bankalar dönüş yapıyor mu yoksa bizim tek tek bütün bankaları dolaşmamız mı gerekir?




 
hocam allah rahmet eylesin. tek tek dolasmaniz gerekiyor. borcu kapatip borcu yoktur yazisi aldiktan sonra hesaplari da kapatirsiniz.


  • nibba  (18.05.21 15:36:15) 
Çalıştığı ana banka var mı? Bize akbank şube müdürü sağolsun diğer bankalarındaki varlıklarını ve borçlarını yaklaşık olarak söyleyebilmişti, herkes yapmaz tabi, o sırada biz veraseti bile çıkarmamıştık, vakıfbanktaki borcu olup olmadığını bile söylememişti.


  • atom karincanin torunu  (18.05.21 16:26:07) 
Hatirladigim kadariyla miras paylasimindan once vergi borcu yoktur yazisi almak icin merhum kisinin bagli oldugu vergi dairesine giderek hepsini tek kalemde ogrenebilirsiniz. Bu is normalde cok uzun suren bir is sanirim. Ilgili memur tek tek tum kayitlara bakip bir rapor hazirliyor. O raporda tum borclari ve varliklarini gorebilirsiniz.


  • nax  (18.05.21 20:28:40) 
Vergi borcu yoktur yazisi demisim de belki farkli bir adi vardir tam ismini bilemiyorum.


  • nax  (18.05.21 20:30:16) 
geçen sene vefat eden akrabamızın mirasçıları olarak, bütün bankaları tek tek dolaştık. başımızda bu işi bilen bir abimiz de vardı, nax'ın dediği gibi vergi dairesinden yazı olsaydı bilirdik. hatta tam tersine bankalardan topladığın yazıyla vergi dairesine gidip veraset ve intikal vergisini ödüyorsun, yok şurada başka parası da var, gidin bunu da alın demiyorlar sana.

ama şöyle de bir şey varmış, biz o yola girmedik. bddk'ya yazı yazıp bir miktar para ödeyip araştırmalarını inceliyorsun. biraz uzuuun sürüyormuş ama bütün bankalardan sorup geri dönüş yapıyorlarmış. ne kadar miktar para, ne kadar süre bilmiyorum.
  • halanne  (18.05.21 20:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.