[]

Artık internetten alışveriş yapmak da çok pahalı değil mi?

Ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama pandemi öncesi çoğu ürünüün fiyatı online satış sitelerinde mağaza fiyatlarından daha uygundu diye hatırlıyorum. Son zamanlarda yaşadığım birkaç örnekle şaşkına döndüm. Dün Starbucks'un bir şubesinden 250 gr. çekirdek kahve aldım 60 liraya. Aldıktan sonra bir de internette fiyatını araştırayım dedim acaba daha ucuza var mıdır diye. Bir de ne göreyim internette en ucuz fiyat 80 lira. Aynı kahvenin 120 liraya satıldığı site bile var. Başka bir örnek daha vereyim. Parfüm almak için internette biraz fiyat araştırması yaptım. Daha sonra kör alış yapmamak için bir parfüm mağazasına gidip parfümü deneyeyim dedim. Parfümün mağaza fiyatı internetteki en düşük fiyattan hatrı sayılır derecede daha düşüktü. Aynı durumları son zamanlarda siz de yaşadınız mı yoksa beynim bana oyun mu oynuyor?




 
Ana sitenin kestigi %20-30 komisyonu senden tahsil ediyorlar.
Eskiden yoktu boyle komisyonlar.

  • divit  (18.05.21 13:12:10) 
Starbucks konusunda kaçırdığınız bir şey var, starbucks kendisi satmıyorsa o kahveleri, satıcılar da starbuckstan toptan fiyatına mal edemiyorsa muhtemelen zaten satıcının alış fiyatı starbucks fiyatı oluyor.
Mağaza parfümü dediğin şey için de geçerli, bu mağaza zara ise ve o parfümü internette kendisi satmıyorsa satıcılar %90 zaradan mağaza fiyatına mal ediyordur zaten.

Bunlar dışında e-ticaret fiyatları ile mağaza fiyatlarının eşitlenmesi normal bir şey bence ve +pazaryeri komisyonlarına da katılıyorum.
  • atom karincanin torunu  (18.05.21 13:23:02) 
eskiden de o kahve daha pahali satiliyordu, ben duzenli aldiklarim var fiyatlari uygun alinca bol bol, aldiginiz seye bagli biraz


  • sweetoffice  (18.05.21 13:35:47) 
Gelecekte olması muhtemel şey bu zaten. Bu konu ile alakalı bir duyuru vardı. Duyuruya cevap veren bir kullanıcı, mağaza fiyatlarıyla internet fiyatlarının bir zaman sonra aynı olacağını söylemişti. Bu benzeri bir kaç öngörüden daha bahsetmişti uzunca. Mobildeyim bulamıyorum şu an ama. Silinmediyse bir ara editlerim.


  • westblack  (18.05.21 13:36:44) 
Fiziksel magaza kira+personel vs giderlerini ekleyip satiyor

Sanal magaza komisyon (ort %15-20 civari) + kargo bedelini koyup satiyor.

Bu sebeple kimi urun sanalda, kimisi magazada ucuz.

Starbucks kahvesi ornegi bizi yaniltir.
  • brkylmz  (18.05.21 13:47:29) 
Evet bazı şeyler mağazadan daha ucuza alinabiliniyor. Kargo süresi de beklemek yok şaşırtıcı geliyor bana da ama öyle


  • all girls dream  (18.05.21 19:24:00) 
Amazon başlığında bi mal yazmıştı, 4 tane kulaklık alıp iade etmis beğenmeyip. Satıcı olsan cüzi bir karla satar mısın bu mallara ürününü. 8 kere kargo parası ödetmeden, 4 ürününü 2. ele çevirmiş adam.


  • baal  (18.05.21 20:54:09) 
kaçırdığın bazı şeyler var.

starbucks. tek tedarikçi. perakende 60 liraya satıyor toptan satışı yok. internetten satışın amacı birinin sana o ürünü kargoya vermesi. o yüzden de daha pahalı.

parfüm. ülkeye yasal yollardan sokan 1 bilemedin 2 anlaşmalı distribütörü vardır. distribütör aynı zamanda mağazaya başka pek çok marka veriyordur(genelde böyle olur) neden mağazaya daha ucuza vermesin o zaman? bir diğer faktör de parfüm için ayrı bir depo gerekmiyor, mağaza hem satış kanalın hem depon.

başka örneklerle gel açıklayayım. ancaaaaak, eskisi kadar uçuk farklar da yok. sebebi malum çünkü keriz azaldı.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.05.21 20:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.