[]

500L Cross Plus alınır mı

Araç arayışındayım ama ne bayilerde araç var ne de benim bütçem doğru dürüst bir şeye yetiyor kafayı sıyırmak üzereyim. İkinci eller de zaten sıfır parası.

Derken açılır cam tavanlı 2020 model 0 Fiat 500L Cross Plus 1.4. Stil Paketi oldukça avantajlı bir fiyata bir bayide buldum. Kredi çekmemi gerektirmeyebilecek bir fiyata ve bu benim için büyük bir artı.

İki kişiyiz ve şehir merkezinde oturduğumuz için arabayı esasen çok sık kullanmayacağız. Daha çok şehir dışı/uzak şehir içi seyahatlerde kullanacağız. Bu zamana kadar gerekmediği için almadık ancak bu yaz artık ihtiyacımız var. Bu modelin alanının küçük olmaması/cam tavanı (önem verdiğimiz bir özellik)/fiyat avantajı artı olarak görünüyor.

Ancak sürüşü/performansı çok mu üzer? Tipi çok mu çirkin? Çok mu kalitesiz? gibi düşüncelerim var. ama bayilerdeki durumu biliyorsunuz çok hızlı karar vermek gerekiyor.

Eşe dosta da sorulmuyor herkesin sallamasyon bir yorumu var.

p.s.: 1 yıl kullanıp sonra satıp yurtdısına gitme hedefim var uzun vadeli olmayacak.

Sizlerin düşünceleri ne olur?

 
fiat'ın manuelleri ucuz, otomatikleri pahalı. onun otomatiğini alacağıma üzerine az daha koyar 2008 vb. alırdım. ama manuel istiyorsanız, evet bence alınır.


  • malheiros  (18.05.21 12:40:15) 
@malheiros araç manuel, manuel olması sorun değil. ben de duologic yarı otomatik şanzımanın cok sorunlu oldugunu duydum ayrıca. 2008 cok guzel bir araç bence de ama arada en az 100.000tl fark var su anda. tesekkur ederim


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (18.05.21 13:00:14 ~ 13:00:56) 
1 yıl sonra satacaksan az kullanılmış ikinci el araç öneririm. Sıfır aracı alıp bayiden çıktığın anda zaten değeri düşüyor. Uzun yıllar kullansan çok dert değil derdim ama 1 yıl sonra satmak için sıfır araç almak bence mantıklı değil.

Bunun yanında Fiat bence aşırı dandik araçlar üretiyor. Daha 2 bin kilometredeki araba 1'den 2'ye vites atarken sarsılıyor. 2 bin yav. 200 bin km olup bu sorunu olmayan markalar var.
  • himmet dayi  (18.05.21 13:20:45) 
@dayı valla fiyatta mantıklı bulsam alıcam ama göremiyorum, 20000 km deki aracı sıfırıyla aynı paraya satıyolar :) tesekkur ederim cok


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (18.05.21 13:28:54 ~ 13:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.