[]

Spor yaparken sürekli esnemek( uyku) hakkında.

Spor yaparken belli bir nabızdan sonra esnemelerim başlıyor. Devam etmem durumunda tansiyonum düşer gibi oluyor hafiften mide bulantısı gibi şeyler yaşamaya başlıyorum. Spor yaparken esnemek çok garip geliyor. Normalde spor yaparken insan daha bi canlı olması gerekmez mi




 
Bence vücut ısısı değiştiği için oluyor, büyük sallamış olabilirim ama spora yeni başladığım zamanlarda bana da çok oluyordu.


  • olaylar olaylar  (17.05.21 23:09:24) 
Nefes alış verişin düzensiz olabilir. Oksijen yetmediği için esniyorsun. Nefes kontrolü için video falan izleyebilirsin


  • diffarentiationation  (17.05.21 23:43:07) 
bilgi vermek için yazamayacağım ama ben de aynı şeyi yaşıyorum. çok uzun zamandır pilates yaparken sürekli bir noktada mutlaka esnemeye başlıyorum. düzenli nefesle çalışmaya başlayınca oluyor bende. pilates hocalarım bu durumu normal karşılıyor. hatta gülüyoruz falan başladım yine esnemeye diye. nefes kullanımıyla alakalı olabilir gerçekten, kardiyoda mesela nefesim yetmiyor çünkü. sanırım düzenli çalışıp geliştirilmesi gereken bir şey bu, ama emin değilim.

tansiyon düşmesi mide bulantısı da bazen oluyor. yeterli dengeli beslenme, su tüketimi falan gibi konular tansiyon kısmında belki önemli olabilir, ama sallıyorum yani, bilgim yok açıkçası. kadınsanız belli hormonal dönemlerde bu tansiyon düşmesi daha çok olabiliyor, bende öyle oluyor gibi hissediyorum en azından. yine o da nefes yetmemesiyle de tetikleniyor olabilir.

büyük bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar ama önemli bir şey midir, bir sıkıntı belirtisi midir ben de merak etmekteyim aslında ufaktan :)
  • nimberjack  (18.05.21 00:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.