[]

Word - seçimi otomatik olarak tüm sayfaya uygulama sorunu

Merhabalar. Microsoft Word'de nerden nasıl bulaştıysam çok can sıkıcı bir ayarla karşı karşıyayım.

Örneğin, elimde bir metin var ve ben bunun birkaç kelimesini seçerek kalın yapmak istediğimde seçtiğim kısmı değil, bütün her şeyi kalın yapıyor. Ctrl+Z ile geri aldığımda da asıl istediğim şeyi yaparak sadece seçtiğim kelimeleri kalın yapıyor.

Aynı durum altı çizili yapma, numara verme gibi birçok şeyde de geçerli.

Nedeni ne olabilir? Nasıl kurtulurum?

 
ctrl+h ile değiştir kısmına gel. tüm seçenekleri tıkla. aranan değerin yanı sıra, aradığın değeri biçimiyle de arayabilirsin ya da yeni değer alanına geldiğinde, yeni değerlerin biçim özelliklerini de değiştirebilirsin.


  • bagcivan  (17.05.21 12:36:36) 
Ben bir şey aramıyorum. Demek istediğim, metnin sadece başlığının altını çizmek istiyorum ama seçmediğim halde otomatik olarak tüm metnin altını çiziyor.


  • samterk  (17.05.21 12:49:31) 
@himmet dayı

2013 sürümü. Muhtemelen ben bir şeyler kurcalarken saçma bir ayar kutusunu işaretledim.

Ve sadece tek bir belgede değil, tüm belgelerde bunu yapıyor.
  • samterk  (17.05.21 12:49:57 ~ 12:50:52) 
@bagcivan'ın verdiği cevabın soruyla pek alakası yok.

Yazı stillerinden 'Normal' olana sağ tıkladığında Modify... gibi bir menü olması lazım. Ona gel. Aşağıdaki pencerede 'Automatically update' tikini kaldır.

i.ibb.co
  • himmet dayi  (17.05.21 12:52:52 ~ 13:01:41) 
Sanıyorum şimdi oldu. Çok teşekkürler @himmet dayi


  • samterk  (17.05.21 12:59:01) 
"Örneğin, elimde bir metin var ve ben bunun birkaç kelimesini seçerek kalın yapmak istediğimde"

arayarak seçeceğini düşünmüştüm.
  • bagcivan  (17.05.21 13:12:17) 
Nasıl biçimlendiririm diye sormamış ama :)

Muhtemelen ilgili ayar açık olduğu için senin tarif ettiğin yöntemle de aynı sorun devam edecek. Çünkü metinde yapılan tüm biçim değişikliklerini otomatik olarak stile (yani o stil ile yazılmış tüm metne) uygula seçeneği aktif.
  • himmet dayi  (17.05.21 13:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.