[]

evde bitkiye giriş 101

balkon yok ama bir oda gün içinde belli saatlerde epey güneş alıyor. bakması zor olmayan, fazla böcek yapmayan vs. önerilerinizi duymak isterim. düz yeşil saksı bitkisi yeterli bence şimdilik. yine de çiçek vb. tavsiye de olur. camın önünde tamemen dışarda olacak şekilde ufak bir alan da var. ayrıca bunları internetten sipariş edebileceğim, bilgi vs. de olan kullandığınız bi yer varsa onu da yazarsanız sevinirim.




 
her yerde karsimiza cikan monstrea var. ki guzel bence de. yine onun gibi strelitzia var. turna cicegi de deniyor sanirim. Annelerimizin kaucuk dedigi cicegin degisik turleri var. Bitki satan bi siteye girip inceleyebilirsiniz. Gözünüze hos gelenlerden secersiniz.

Gardenkoala diye bi hesap var. Musteri memnuniyeti oldukca iyi onumuzdeki ay burdan alacagim ben de.

Zamia zamioculcas var ben cok begendim. Ona da bakabilirsiniz belki.
  • a perfect lie  (16.05.21 23:51:01) 
www.instagram.com
www.dejabotanic.com

bunlara bakıp kendinizden geçebilirsiniz :) hiç alışveriş yapmadım da bitkileri çok güzel fotoğraflıyorlar, bir de türleri de isimleriyle bir tur öğrenmiş oluyor insan. pahalıca olabilir buradaki bitkiler ama dediğim gibi, fikir verebilir.

kişisel favorim her koşula dayanıklı peace lily (barış çiçeği) diye geçen spathiphyllum bu arada. deve tabanının (monstera) da çok güzel türleri var. schefflera biraz daha ağaçsı ama sanırım o da dayanıklı bir arkadaş. en son minnacık bir areca palmiyesi aldım, çok sevdim onu da, onlara da bakabilirsiniz.
  • nimberjack  (17.05.21 00:13:43) 
Herkes monstera demis ama baslangic seviyesinde birinin o biykiye uzun soluklu bakmasi biraz zor olabilir.
Size onerim ic mekan icin pasakilici ve aloevera. Eger bu iki bitkiden birini alirsaniz pencerenin onune degil de yakinlarina bir yere koyabilirsiniz. Cunku direkt gunes isigi sevmezler.
Ayrica dis mekan icin kedi tirnagi alabilirsiniz.
  • nax  (17.05.21 05:23:57) 
Ben de paşa kılıcı diyorum kendi kendine takılıyor öyle. Kauçuk da bakması baya kolay.


  • suicides underground  (17.05.21 08:42:47) 
Barış çiçeği.
Doğrudan güneş sevmiyor ama aydınlık ortam kâfi onun için. Yazın haftada 4-5 kez kışın 1-2 kez sulamak yeterli.

  • Bartebly  (17.05.21 08:57:07) 
paşa kılıcı ve kraton diyorum ben de. Bir de internetten sipariş etmeden önce (kargosu aşırı yüksek olabiliyor) fb'dek mahalle al sat gruplarını ya da ikinci el sitelerini mutlaka gezin derim. Hele paşa kılıcının bir yaprağını suya oturtunca bile kökleniyor hemen. Ayrıca yakınlarda Tedi varsa orada da oluyor sıkça.


  • whoosie  (17.05.21 09:08:41 ~ 09:10:50) 
Sardunya bakması en kolay dayanıklı ve çiçekli bitkilerden

iki üç hafta su vermeyi unutsan bile sulayınca hemen kendine gelir
  • freebird5406_2  (17.05.21 09:57:44) 
gündüz/akşam/gece sefası.
sokaklarda görüp tohumlarını alabilirsin. ufak bir saksıda mutlu mesut yaşayabiliyorlar.

  • sutlu nescafe  (17.05.21 11:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.