[]

Akilli olmayan tv ye cep telefonu eslestirme mumkun mu?

merhaba teknik abiler, pek bu islerden anlamadigimdan ve google amcada bir suru alakali alakasiz cevap oldugundan siz degerli suserlardan yardim istemek geldi aklima, ozellikle bu islerden baya anlayan ve zamaninda bana mucizevi yardimi dokunan @sutlunescafe arkadas hala burdaysa ona sesleniyorum:)
şöyleki;
elimde bir adet led tv var, Vestel in bi alt modeli, smart falan degil, lcd/plazma benzeri birsey.. evde internet baglantim yok ve sadece cep telefonumun interneti var ve sınırsıza yakın gb kotam var diyelim..
şimdi ben herhangi bir alet/aparat/program/arac gerec vs birsey yardimiyla cep telefonumu ekrana yansitip youtube vb şeyleri izleyebilir miyim?
sadece youtube bile is yapar ama bunun yaninda Vodafone tv, ne bileyim normal film falan olursa da super olur tabii..
tesekkurler gurular..

 
aradığın şey xiaomi mi box stick veya bi model üstü mi box


  • nahtoderfahrung  (16.05.21 18:10:46) 
youtu.be

televizyon akıllı olmasa da hdmi girişi vardır umarım, anycast ya da mi stick ile olur

youtu.be
  • freebird5406_2  (16.05.21 18:14:16 ~ 18:17:01) 
mi stick +1

yalnız mi stick senin aradığın şey değil tam olarak. Yani telefonun ekranını yansıtmaktan ziyade kendisi bir android bilgisayar aslında. takıldığı monitörü akıllı TV'ye çeviriyor. Kendi içinde youtube, netfix, blu tv, vs. vs. yüz binlerce uygulama var. Google Play Store'dan indirip kullanıyorsun.
  • himmet dayi  (16.05.21 18:26:00) 
selamlar :)
aşağıdaki cevaplara +1

  • sutlu nescafe  (16.05.21 18:49:41) 
tesekkurler, aslinda aradigim şey freebird arkadasin yazdigi gibi birsey, youtube sayfasinda cesitli elestiriler mevcut, benzeri/marka/kaliteli birsey olsa super olurmus gercekten..


  • alttaraf  (16.05.21 18:59:02) 
o tarz cihazların en kalitelisi google chromecast, zaten freebird'in attığı ilk videodaki google chromecast çakması, 2. videodaki de benim dediğim xiaomi mi stick


  • nahtoderfahrung  (16.05.21 19:47:23) 
Bu cihazlar direkt telefona mı bağlanıyor yoksa wifi(modem) aracılığı ile mi telefona bağlanıyor bir onu teyit et bence.

Ben bilmediğim için şüphelendim sadece :)
  • teritori  (16.05.21 22:43:07) 
youtube videolarina gore cihazi usb girisinden tv ye baglaniyon, sonra tel den wifi yi aciyon, tv görüyo tel i


  • alttaraf  (16.05.21 22:46:36) 
cihazlar direk telefona bağlanmıyor, aynı wifidaki telefonlarda casting denilen şeyi destekleyen uygulamalarda yeni bir ikon beliriyor ona basınca görüntüyü tvye aktarıyor. yotuubeda falan en üstte üstünde çizgiler olan televizyon ikonu çıkıyor


  • nahtoderfahrung  (17.05.21 09:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.