[]

Ev nasıl?

www.sahibinden.com

31 üzeri yaş yazan ev alma tabut vs risklerinin farkındayım ama kirasını karşılayabileceğim evler de bu yaşlarda ve her türlü bu yaşlarda evlerde yaşamaya mecburum sanırım. Çok dışarlarda ya da kötü muhitler sevmiyorum. Sizce bu ev nasıl?

2-3 sene oldu ev bakıyorum, almadığım süre içerisinde sürekli çekmem gereken kredi tutarı arttı :(

 
İçi yapılı ve yüksek katlı bir binada olmadığı için bana güzel geldi. Biraz küçük bir daire. Özellikle salonda yer yok gibi. Bu sorun olmazsa bence gayet güzel daire.

Bulunduğu yer metroya biraz uzak sayılır ama yaşadığım yere yakın diye demiyorum yeri çok güzel :)
  • himmet dayi  (16.05.21 16:54:24) 
Evet ben de oralarda 1 yıl yaşadım yerini beğeniyorum o yüzden bu ev dikkatimi çekti. Küçüklük çok problem değil tek yaşıyorum.


  • mg3929  (16.05.21 17:01:11) 
Ev guzel ama bina cok eski olasi bir depremde ne olur bilemiyorum....


  • matilda  (16.05.21 17:14:22) 
Evin isigi hosuma gitti. Kendim icin bakar gibi baktim.

Lakin eskiligi, giris kat olmasi biraz uzaklastirdi beni.

Banyo havalandirmasi ve kapisi hosuma gitmedi. Kombiyi goremedim. Emlakci parasi cok.

Yerini bilmiyorum ama bir tik pahali geldi.
  • Filinta61  (16.05.21 17:29:24) 
O bölgede eski apartman çok riskli. Şenesenevlerde kiradayım ve ay sonunda zorunlu boşaltıyoruz binayı, dönüşüme giriyor. Çevredeki apartmanlarda da ciddi şekilde dönüşüm projesi var. Bunu da aklınızda bulundurun bence.


  • akan dame  (16.05.21 17:42:35) 
Kentsel dönüşüme giderse dairenize bayağı değer katar ama imar durumuna göre bazı yerlerde tüm inşaat süresi boyunca kira desteği yapıyor müteahhitler. bazı yerlerde destek olmuyor.
kredi ile alacaksan kredi taksidi + dönüşüme giderse kira yükü finansal dengenizi bozar mı? düşünmek lazım.
onun haricinde 3-5 yıl için para biriktirme ihtimaliniz varsa 3 sene sonra giderse müteahhit ile üzerine x miktar para vereyim 3 katı alayım gibi pazarlık olabilir.

mutlaka almadan komşularla kenstsel dönüşüm fikrini görüşün bazı yerlerde yeni dairede metrakare düşen yerler oluyor mevcut m2 için üzeri nakit şeklinde anlaşılıyor. komşular bilir nasıl tekliflerle gelmiş müteahhitler.
  • secaatli baron  (16.05.21 18:04:08 ~ 18:06:06) 
(#115063829)

bunu okumadan böyle bi şeye bulaşmamanı tavsiye ederim. konut çok eski ve bi standardın olmadığı dönemlerde inşaa edilmiş.
  • johnnie w lker  (16.05.21 19:27:34) 
Bütün deprem risklerini bir kenara bırakıyorum. Bunları zaten göz önünde bulundurmuşsun. Ben almam.

Evin ışık alma konusunda salon dışında derdi olacaktır. Çok dip dibe diğer evlerle. Tek başınaysan yeterli bir büyüklük ama evliysen, özellikle çocuk da varsa odalar ufak. Sığamazsınız. Fiyatı da avantajlı bir fiyat değil. Hatta bence (~15 yıllık değerleme uzmanıyım) yüksek. Ciddi bir pazarlık payı olmalı.

Ayrıca evin iskanı var mı? Kat mülkiyetine geçmiş mi? Eğer bunlar yoksa çoktan vazgeçin zaten.
  • teritori  (16.05.21 19:56:06) 
Eski binadan alacaksanız en azından en üst kattan falan alın. Deprem olursa bütün bina giriş kata üzerinize yıkılır. Ölüm kaçınılmaz olur.


  • sta  (16.05.21 20:29:12) 
kiralayacak olsam ideal bir ev olabilir belki ama alıcı gözü ile bakınca ben burayı almazdım. ülkemizdeki çoğu ev gibi karşı apartmandakilerle el sıkışabileceğin yakınlıkta. ve bunu sevmiyorum. istanbul da değilim, lokasyonu, ev fiyatlarını bilmem ama o fiyatı da çok. -sanırım lokasyondan dolayı şişirilmiş- kendi adıma o parayı o eve vermezdim.


  • unabomber  (16.05.21 21:32:21) 
Aynı bölgedeki evimiz kentsel dönüşüme girdi. O bölgede kentsel dönüşüme girmeyecek ev yok.. yatırım amaçlı alacaksa nız süper bir yatırım.


  • suicides underground  (16.05.21 23:36:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.