[]

Kahve Öğütücü Sorunsalı

Merhaba kahveseverler,

Kahve öğütücü almayı planlıyorum. Ama işin içinden çıkamadım. O kadar farklı görüş ve tavsiye var ki. Bir ürünü biri beğeniyor diğeri gömüyor.

Şu anlık cold brew için (iri çekim), filtre kahve için (her gün içiyorum) ve belki moka pot için öğütücü arıyorum. İlk defa başlıyorum çekme işine. Bütçemi max 600-700 olarak belirledim.

Aklımda şu ikisi var:

kahhve.com

Bu ürünü beğenen de çok kötüleyen de. Ama başlangıç için ideal gibi geliyor.

www.amazon.com.tr

Önerisi, tavsiyesi, deneyimi olanlar paylaşabilir mi?

 
sözen marka değirmen ile başlayabilirsin.


  • xrated  (16.05.21 15:24:48) 
Hario dusunuyorsan ben skerton pro almistim da bana gore olmadigina karar verdim cekmekle ugrasasim gelmiyor gozumde buyuyor istersen 300 liraya satabilirim. 1 sene ya oldu ya olmadi alali hatirlamiyorum ama toplam cektigim kahve miktari 2-3 kg ya olmustur ya olmamistir


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.05.21 15:36:30) 
@xrated, internette iri çekim yapmada kötü olduğu yazıyor sözenin. Bir de metal kokusu bırakabiliyormuş elde/kahvede. O yüzden biraz çekince oluştu kafamda.


  • kojonotsuki  (16.05.21 15:37:16) 
alırken ben de aynı şeylere denk gelmiştim. evet elde metal kokusu bırakıyor ama kahvede o tadı almadım. belki o kadar hassas değilimdir tat alma konusunda.

irilik ayarı altındaki civatayla yapılabiliyor. sadece homojen şekilde aynı boyuta getiremiyebiliyor. ben çok pro anlamda düşünmediğim için aldım geçtim. çokta memnunum.

mokapot için kullanıyorum bu arada.
  • xrated  (16.05.21 15:45:40) 
Ben olsam el değirmeni almam, her gün her gün onunla uğraşılmaz.

www.amazon.com.tr
Şunu kullanıyoruz evde, bütçenizin biraz üstüne çıkıyor galiba ama çok memnunuz.
  • kobuzchu kiz  (16.05.21 15:48:07) 
Delonghi kg 79/89 kullanıyorum, memnunum. (hem cold brew, hem v60 hem de espresso makinesi için kullanıyorum)
El değirmeni de kullandım uzun süre. Çok homojen öğütme olmuyor diyebilirim.

Delonghi kg 49 tarzı bıçaklı öğütücülerden uzak durun.
  • han20  (16.05.21 16:07:57) 
2 senedir tchibo'nun bu değirmenini kullanıyorum, dayanıklı bir ürün. günde ortalama 3 kere kullanıyoruz. problem yaşamadım hiç. tavsiye ederim.
(git: www.tchibo.com.tr)

  • ada meltemi  (16.05.21 17:47:19 ~ 17:48:12) 
hocam sadece filtre kahve ve cold brew için alacaksanız kg79/89 veya fakir gibi burr tarzı öğütücülerden birini alabilirsiniz. ama ilerleyen günlerde espresso işine girerim derseniz bunlardan verim alamazsınız. zira hiçbiri yeterince homojen öğütmüyor.

bütçenize uygun, espresso için de kullanabileceğiniz timemore c2 modeli var, 699 tl en ucuz yerde. fiyat/performans olarak en başarılı bulunan ürünlerden biri dünya çapında. manuel değirmen alacaksanız hario'ya boşuna para vermeyin, biraz daha ekleyip bunu alın derim.

www.gelbura.com
  • shadowfollower  (16.05.21 18:11:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.