[]

Artık haftasonu seyahat edebilecek miyiz?

Önümüzdeki haftasonu şehir değiştirmemiz gerekiyor, seyahat kısıtlaması var mı?




 
Hafta içi 21'den sonra, hafta sonu tamamen sokağa çıkma yasağı devam edecek. Kurallar 'tam kapanma' dönemindeki ile aynı olacak.

Yani evet, seyahat kısıtlaması var.

edit: evet, toplu taşıma ile bilet ibraz edilmek koşuluyla ve bilet üstündeki seyahat tarih ve saatlerine uyulmak koşuluyla istisna mevcut.
  • himmet dayi  (16.05.21 13:21:59 ~ 13:30:37) 
Seyahat kısıtlaması toplu taşıma ile alınan biletler için geçerli değil bu arada. Akşam 11e otobüs bileti alabileceksin diye anladım ben.


  • Jux  (16.05.21 13:23:25) 
1- haftasonu komple sokağa çıkma yasağı var.
2- sokağa çıkma yasağı varsa seyahat yasağı da var (ama istisnalı)
3- uçak, tren, otobüs ile hiç izin almadan sadece biletini göstererek sokağa (havaalanına gitmek, otogara gitmek) çıkabilir, seyahat edebilirsin.
4- özel aracınla izinsiz gidemezsin, e-devlet'ten seyahat izin belgesi çıkartman gerekyor.
  • aziz dostum jack  (16.05.21 13:28:12) 
Duyurum silindi buraya yazayım.
19-23 Mayıs arası Antalya'ya rezervasyonumuz vardı. Gidişte sorun yokta dönüş pazar günü olacak. Özel aracımızla izin almadan dönebiliyormuyuz şimdi?
Tatili aldığım yeri aradım e-devletten başvuru yap diyor, genelegeye bakıyorum muaf diyor. Kafam karıştı
Endevlette bunun için başvuru yok.
  • spacevan  (16.05.21 13:35:20) 
@spacevan

hangi muaf maddesi size uyuyor?

sizin duruma en yakını sanırım şu,

" Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),"

ama 5 gün içerisinde geldiğinizi nasıl beyan edeceksiniz onu bilemedim.

evimize döneceğiz şeklinde izin alsan e-devlet'ten daha garanti olur gibi. belge olarak da ikametgahınızı eklersiniz.
  • aziz dostum jack  (16.05.21 13:42:04 ~ 13:42:51) 
Teşekkürler cevap için @aziz dostum jack

Genelge de 8.4 maddesi, (www.icisleri.gov.tr)

"Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan süre ve günlerde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması (bedelinin tamamı ödenmiş olmak kaydıyla) vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlayacak olup bu amaçla seyahat edecek vatandaşlarımızın denetimlerde rezervasyon ve ödeme belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır."


Bu gayet açık ama, rezervasyon yaptığım yer insiyatif mi almak istemiyor y da başka bir neden e develtten izin kağıdı çıkarın diyor.
  • spacevan  (16.05.21 13:47:26 ~ 13:50:06) 
@spacevan

rezervasyon yağtığın yer ya bildiriyi okumadı ya da okuduğunu anlamadı. parasını ödediysen izin almana gerek yok. rezervasyon belgen yanında olsun yeter.
  • himmet dayi  (16.05.21 13:59:42) 
Teşekkürler herkese, uçakla gideceğiz dolayısıyla şanslıyız. Iyi ki gelirken özel araçla gelmemisiz.


  • mezarkabul  (16.05.21 14:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.