[]

Şehirler arası seyahat

''Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır. Bu durumdaki kişilerin şehirlerarası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.''


Genelgeden anladığım kadarıyla önümüzdeki haftasonu otobüs bileti mi alarak Pazar günü İstanbuldan başka bir şehire seyahat edebiliyorum değil mi? Bir kaç yerde de sokaga cıkma kısıtı olan günlerde izin gerekiyor denmiş. Anlayamadım tam.

 
Yes


  • giovanne  (16.05.21 13:30:19) 
Evet, toplu taşıma ile seyahat edenler için izne gerek yok. Sadece bilet vb. ibraz edilerek muaf olunuyor.


  • himmet dayi  (16.05.21 13:31:17) 
Sokağa çıkmanın serbest olduğu saatlerde ve günlerde, yani hafta içi 05.00-21.00 arası hiçbir kısıtlama yok. Toplu taşıma, özel araç, hepsiyle seyahat serbest.

Yasak gün ve saatlerde, yani hafta içi 21.00-05.00 arası ve hafta sonları toplu taşıma ile seyahat serbest, özel araçla seyahat için zorunlu durum belgeleyip izin almak gerekiyor.
  • kibritsuyu  (16.05.21 19:37:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.