[]

ev taşırken taşıyıcaların eşyalarla kaçması

bunun hiç örneği var mı ya merak ettim. defalarca taşındım daha önce ama nedense aklıma böyle bir şey geldi. bir sürü pahalı eşyayı taşıyor adamlar kamyona yüklüyor sonra adrese gidiyor. adrese gitmeyip gidip bütün eşyaları toptan satsalar belki daha bile çok para kazanırlar ve daha az yorulurlar.

çok mu güvensizim insanlara?


 
birkaç bin lira kazanmak için hapse niye girsinler yahu?

adamların telefon numaraları, kamyonun plakası vs. her şey belli. çok saçma bir hırsızlık yöntemi.
  • himmet dayi  (16.05.21 13:08:14) 
ben de en kötü şöyle düşünüyorum. hırsızlığın cezası zaten çok yüksek değil. bir de üstüne nasıl kanıtlayacaksın?

ama senin dediğin de çok doğru belki daha az yorulmak ve birkaç bin lira daha fazla kazanmak için de böyle işe girişmez kimse.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.05.21 13:13:52) 
İmkansıza yakın zor bir ihtimal.

Diğer yandan böyle bir şey daha çok oldukça kıymetli menkul değerleri veya para taşıyanların yapabileceği bir işe benziyor ki zaten arada haberleri çıkıyor.
  • Erva  (16.05.21 13:16:54) 
Ne demek nasıl kanıtlayacaksın? :)

taşınan eşyalar arasında bir tane bile kişisel eşya olmayacak mı? Eve hırsız girince yüzüğün, kolyenin, televiyonun sana ait olduğunu 'ispatlaman' için bir şey mi yapıyorsun?
  • himmet dayi  (16.05.21 13:24:22) 
yok öyle değil, adamlar eşyaları çalacaklarsa zaten elden çıkarmanın da planını yapmışlardır. öğlen 12'de araca yüklenen eşyalar aynı günün akşamı başka birinin evini dolduruyor olabilir yani takibi nasıl yapılacak :)


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.05.21 13:33:51) 
Takibini ben yapmayacağım tabii ki :) Güvenlik güçleri yapacak. Ayrıca taşıma şirketleri sigortalıyor zaten eşyaları. Sadece çalınmaya karşı değil, hasara karşı da sigorta var. Eşyaların yaklaşık bedeline göre bir sigorta yaptırılırsa isterse çalsınlar. Bütün eşyalarımı yenilemiş olurum ama böyle bir ihtimal çok çok düşük.


  • himmet dayi  (16.05.21 13:37:27) 
Gayet mümkün, cevaplardaki gibi imkansız değil.

Tekstil firmalarında çokça olan bir şey bu. Şoförler malları atölye ile fabrika arasında taşırken kaçırıyor. Arabayı bir yere bırakıyor, ürünleri orda burda satılması için toptancılara satıyor. Eskiden çok olurdu, şimdi yaşanıyor mu bilemiyorum. Şoförün ismi cismi belli, nasıl cesaret ediyorlar bilmiyorum.
  • dafuq  (16.05.21 13:38:41) 
artık bu olay benim için pazar eğlencesi oldu o yüzden durmak yok yola devam :D

güvenlik güçleri hem doğru düzgün yapmaz gibi geliyor hem de yapamaz gibi.
bir diğer faktör de sigortalı taşımayan da bir sürü şirket var 3-4 afgan bulup eşyaları sırtlattırıp ellerine 200 lira verip yollayan. sigortalı olduğunu nasıl biliyorsun? beyan esası dışında?

not: eğlence derken ciddiyim aslında. beyin fırtınası oluyor.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.05.21 13:39:59 ~ 13:42:09) 
Eğer küçük, kıyıda köşede kalmış bir şirket değilse genelde sözleşme yapıyorlar, eşyaları sigortalıyorlar. Bu konuda çok evhamlı bir arkadaşım vardı, onlarca nakliye firmasıyla görüşüp aklına en yatanı seçmişti. O zaman yeri yurdu belli olan çoğu yerin belge vs. verebildiğini görmüştük.


  • gak  (16.05.21 13:50:43) 
Ikinci el esya fiyati bunu yapmaya degmez.
Ortalama bir evden satip para kazanabilecegi tek esya televizyon, onun yerine esyayi tasiyip 3bin tl almak daha mantikli.

  • divit  (16.05.21 14:26:09) 
böyle bir şey yaparlarsa iş modellerine zarar verirler. bir hırsızlıktan 6000tl kazanmaktansa her nakliyeden 1000tl kazanmak daha mantıklı. çünkü bir kere hırsızlık yaptıktan sonra bir daha nakliye işi yapamazsın. korka korka yaşarsın.


  • nickini degistiren yazar  (16.05.21 15:09:04) 
Tam olarak çalıp kaçmak değil de, eşyaları sahibine vermedikleri bir olay olmuştu. Aralarında bir husumet olmuştı yanlış hatırlamıyorsam. Paramızı mı alamadık demişlerdi neydi. Haberlerde izlemiştim. Adam eşyalarımı gasp ettiler diye yakınıyordu.
Haberi de buldum şimdi.

www.google.com.tr
  • hrvl  (16.05.21 16:37:19) 
@divit +1 ikinci el eşyayı kaçtan satabilir ki? beyaz eşyaları ve tv koltuk takımı gibi büyük eşyaları sattı diyelim, normalden ne kadar fazla kar edecek? hadi evi 3000e taşıyordu eşyaları 5000e okutabildi diyelim, 2000 için mi aldı bu riski? ne zamana kadar devam edebilecek. adamın plakası belli adı sanı belli. bi mantığı yok. manasız yani. ekşın mı arasınlar.


  • olutaklidi  (16.05.21 17:13:17) 
Bir keresinde tasiyici bizi bununla tehdit etmisti. Ortam acayip gerilmisti. Demek ki kacip gitmeseler bile bunun tehditini yapabiliyorlar.


  • nax  (16.05.21 17:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.