[]

16 Aylık Bebekte Gece Uyuma Sorunu

16 aylık kız babasıyım. Son 2 haftadır, sanki alarm kurulmuş gibi gece 2.30-3 arası son ses ağlayarak uyanıyor ve 20 dakika sürüyor. Bir kaç yerde gece teröründen falan bahsediyorlar ama oyuncağına koy, çizgi film aç susuyor. He tabii 15 20 dkk bezdiriyor ille ama sonra ver oyuncağı sesi kesiliyor. 23.00 gibi uyutuyoruz ama uyuttuğumuz saat fark etmiyor. İlle bahsini ettiğim saat aralığında uyanıyor. Saat 4.47 ve hâlâ uyumadı. Uyumamaya direyor. Sürekli ağlama halinde. Gündüz gayet normal, gündüz uyuduğu zamanda güzel uyanıyor. Ne yapacağız bilmiyoruz. 2 haftadır falan çıkardı bu adeti. Evveldende ağlayarak uyanırdı, hafif ağlama ile iki başını okşar, yüzüne biraz su vururduk hadi annesi emzirir susardı. Şimdi hiçbiri fayda etmiyor ve ağlamanın şiddeti çok aşırı. Diş deseniz, ondan da olduğunu düşünmüyorum çünkü oyuncağına gidince otomatik geçiyor mu? Doktorun verdiği granülü kullanıyoruz ama o da tık etmiyor. Ne yapacağız ne edeceğiz bilmiyorum. Pert vaziyetteyiz. Tecrübeli olan ebeveynlerin tavsiyelerini bekliyorum.




 
aynı durumdayız. sadece gece terörü olarak düşünmeyin, bir sıkıntısı olup da uykusu bölündüğü için de sinirleniyor olabilir.
diş çıkarıyor olabilir mi?
burnu tıkalı ya da kuru olabilir mi?
umarım çözülür.
  • han20  (16.05.21 12:21:47) 
Teşekkür ederim. Ya diş çıkıyor zaten ama diş için ağladığında doktorun verdiği granülü verdiğimizde rahatlıyor. Burnu içinde serum fizyolojik kullanıyoruz ama ağlarken dokununca kendini öyle bir atıyor ki bir yerine zarar verecek diye korkuyoruz. Her gece sabit saatlerde yapıyor yani dediğiniz sıkıntılar olsa günün muhtelif saatlerinde de olur diye düşünüyorum. Uyku ile ilgili bir şey olduğundan şüpheleniyorum tam mı dalamıyor nedir anlamadım


  • reseoz  (16.05.21 12:32:13) 
sabah 6 buçukta uyandırın. emzirin, kahvaltısını yaptırın 3 saat ayakta dursun uyumasın 9.30- 10 gibi ilk uykusuna yatırın. tam 1 saat uyusun, sonra uyandırın. aynı şekilde 3 saat sonra gene 1 saatlik uyutun. akşam da karnını doyurun, ılık bir banyo yaptırın. saat 8.30 en geç 9 da uyutun. ama mesela 9.30 a bile kalmasın. ilk bir kaç gün zorlanırsınız ama bu rutini tutturunca yorulmadan uyuduğu için uyanmaz, uyansa bile emip uykuya dalar.

geç uyuyan çocuk yorgun uyuduğu için uykusu kesilir.

biz de aynı problemi yaşıyorduk (13.ayında şu an) 2 aydır anlattığım düzeni tutturduk şimdi çok rahatız. sorularınız olursa ulaşın, cevaplamaya çalışırız.
  • wilhelmwasmuss  (16.05.21 12:39:32) 
Çok güzel tutturmuşsunuz hakikaten. Ya bizde düzen tutturmaya çok uğraştık ama uyumak istemedi mi yok yani kesinlikle uyutamıyoruz. Gece uykusu dışında gün içinde 1 e düşürdü uykuyu. Uyku lafı geçtiği gibi huysuzlanıyor artık. İstemiyor yani. Sanırım onun ağlamalarına kıyamamaktan, her istediğini ağlayarak yapmasını anladığı için bu hale geldi sanırım. Bakalım, sizin dediğinizde mantıklı. Bakalım denemekten zarar gelmez. Teşekkür ederim


  • reseoz  (16.05.21 16:04:35) 
tek uyku ama süresi uzunsa onu dinlendiriyor. bizim doktor ''artık uyku''dan bahsetmişti. yani gündüz uyuyan bebek gece uyumadığı uykusunu almış oluyor. gündüz uykusundan bir kaç gün erken uyandırıp gündüz uykusunun süresini kısaltın, akşam 11 bebeğin uykusu için çok geç bir saat.


  • wilhelmwasmuss  (16.05.21 18:51:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.