[]

Bayat Dia Film

Bayat filmi severim bazen de kullanırım ama bunun bayatı nasıl olur, çok bozar mı renkleri? Bu arada film fujichrome sensia 200.
Bir de bunun banyo ve taramasını kaça yapıyorlar?



 
fotoğrafların bildiğin mor renkte çıkar. pozitif filmler negatiflere göre daha contrast olur. banyosuda sanırım 7,5-10 tl arası değişir. taramayada yardımcı olmaya çalışabilirim eger istanbuldaysan. scaner ımın aparatlarını atmadıysam para problem degıl


  • atli akinlarda sen olan cocuk  (26.05.10 20:12:14) 
Malesef Ankaradayım yine de teşekkürler =) Ben de tarayıcı alıp tarama derdinden kurtulmayı düşünüyorum.
Film de 6 yıllık büyük ihtimal senin dediğin gibi olacak, bakalım.

  • inugard  (26.05.10 20:41:35) 
Ek: Bir de hazır duyuru 2. sayfaya düşmemişken sorayım dedim. Bu filmin tarihi geçtikten sonra hassasiyetinde değişme oluyor mu? Yani 200 asa filmi 100 asaya göre pozlamalımı pozlamamalı mı?


  • inugard  (26.05.10 21:09:29) 
bir soru da benden olsun: 13 -14 yıl önce çekilmiş fotoğraf filmlerinden bir sonuç elde edilebilinir mi?


  • ukde  (26.05.10 21:51:39) 
Banyo edilmişse ve negatifleri'de güzel sakladıysanız edilir bence. Ha ama hala makarada duruyorlarsa pek sanmıyorum.


  • inugard  (26.05.10 22:03:31) 
bi çok kişiye tuhaf gelecek ama bayat film işi biraz da şans işi. bi şansınızı deneyın derım. en kotu ıhtımal photoshop ile telafi edilebilir belki.
bir de filmler 13-14 yıl önce cekılmıssede sonj kullanma tarıhı neydı acaba. belkı de sansına yenı uretım fılmdı. banyo yapmadan öğrenme sansın yok.

  • atli akinlarda sen olan cocuk  (27.05.10 09:28:54) 
kontrastı azalır dediler banada. Bugün elime bayat bir t-max 100 geçti. ha bir de 100 asa filmi takıp 50 asa olarak ayarlayıp fazla pozlandırmak gerek dediler.


  • ozzz2110  (01.10.10 17:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.