[]

yavru kedi bakımı

Merhabalar.
Bir arkadaşımın evine kedi girdi ve doğurdu. (daha önce bu konu ile ilgili başka bir duyuru açtım ama konu başka)

anne çok yabani, camdan girip çıkıyor ama yanaşılmıyor asla. yavrularla anne yokken ilgilenebiliyoruz sadece. arkadaşım anne için de mama bırakıyor, gelip yiyip çocukları emziriyor, biraz takılıp yanlarında gidiyor.
şimdi baya büyüdü yavrular, 31 günlük oldular. anne de geliyor hala, ama ek hiçbir şey vermedik. 45-60 günlük olduklarında ben alıcam yavruları, eve getiricem ama o zamana kadar mama vermeli miyiz tam anlayamadım ben.

şu an dediğim gibi; 31 günlükler, ek bir mama bırakılmalı mı yanlarına, aç kalıyorlar mıdır? verilmeli ise hangi marka önerirsiniz?

 
Annenin karnı doyuyorsa o besliyordur, siz anneyi besleyin, hatta kitten mama alırsanız hem anne hem yavrular yiyebilir. Bir de arkadaşınız için sıkıntı yoksa yavrular hiç olmazsa 3 aylık olana kadar anneden ayırmasanız daha iyi olur, emzirmesi iyice azalana kadar ellemeyin.


  • kobuzchu kiz  (15.05.21 12:27:49) 
anne için mama bırakıyor arkadaşım, arada pişirdiği tavuktan etten de koyuyor. yaş mama-kuru mama hep bırakıyor. benim korkum anne çok yabani olduğu için bi şeyden huylandığı için alıp götürür mü? dışarıda heba olabilir yavrular. çok cılız anne, muhtemelen tecrübesiz. ben ilk defa bi kedinin boynunu gördüm diyorum hatta anne için, o kadar zayıf. kitten mama bırakırsak da yavrular emeceği varken onla karın mı doyurur diyorum :S

bi de 3 aylık olsalar belki kendileri tırmanıp giderler. bi de 3 ay hayvanları küçük bir yere tıkmak eziyet olur. dediğim gibi anne faktöründen dolayı girdikleri odanın küçük bir bölümünde yaşıyorlar, bir iki oyuncak attık içeri oynasınlar diye ama yine de eziyet olur o kadar uzun süre :S anne asla evcilleşecek gibi değil. bi yavrunun gözü iltihap olmuştu, ben anne yokken aldım, silip damla damlattım. anne beni görünce böyle tısladı ki, neredeyse yavruyu fırlatacaktım :D
  • Gamsızız  (15.05.21 12:39:42) 
Kedi mamalarının emziren kediler ve yavru kedilerin birlikte yiyebileceği türlerinden alabilirsiniz.
Hill’s markasını genelde tavsiye ediyor veterinerler.
Hill’s kitten ton balıklı yavru kedi maması olarak aratabilirsiniz internetten. Yavrular da yiyebilir anne de.
Çok elinize almamaya çalışın yavruları, anneler böyle şeylerden pek hoşlanmaz. Şanslısınız size o anda saldırmadığı için :)
Yavruların karnı şişerse ve bu durum uzun süre geçmezse sıkıntı olur ancak o zaman müdahale gerekebilir, onun dışında siz bir şey yapmasanız daha iyi.
  • megalomaniac  (15.05.21 14:41:57) 
çok teşekkürler @megalomaniac. anne yokken dayanamıyorum gittiğimde :D dediğim gibi benim evimde değiller, arkadaşımın evindeler, büyüdüklerinde alacağım. ama gidince dayanamıyorum, ısırasım bile geliyor :D bi kez yaş mamaya parmağımı batırıp yalattım ama ısırdılar :D bir kez de ek süt tozu vardı, annenin beslemediği bir yavru için almıştık ama yaşamadı maalesef, onu hazırlayıp patilerini batırdım yalayarak yesinler diye. bunlar dışında sadece anneden besleniyorlar, o yüzden bi endişelendim aç kalıyorlar mıdır diye.

dediğiniz gibi annenin ve yavruların ortak yiyeceği mamalardan alarak kendi keyiflerine bırakabiliriz. ben genel işleyişi merak ettim, atıyorum 1 ay sonra anne sütü ve ek gıda gibi bir teamül var mı diye
  • Gamsızız  (15.05.21 14:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.