[]

KKTC'deki Türkler farklı mı?

Yurtdışındayım, tinder'da türk olduğunu düşündüğüm bir hatunla matchleştik.
Ama ismi soyismi bir değişik geldi. Türk isimlerine yakın olsa da yazılışı farklı. Örneğin Y yerine i, ş yerine sh kullanıyorlar sanırım. Facebook'ta aile fotoğraflarına bakıyorum, ne annesi Türk'e benziyor ne babası. Başta Bulgar şoparlarına benzettim (biraz roman gibi tarzları var) ama Kıbrıs'ta çocukluk fotoğrafları var kızın.
KKTC'de böyle romanlara yakın bir toplum var mı?

Kendisine ilk buluşmada soracağım ama ilk buluşma 2 hafta sonra :D

Merak ettim baya

 
yurtdisindayken ismi daha dogru telaffuz edilsin diye oyle kullanmistir. ismi busra olan turkiyeli biri de onu gayet yapiyor olabilir. aynisi y yerine i kullanmasi icin de gecerli.


  • baldur2  (15.05.21 05:24:01 ~ 05:24:49) 
Var. Genelde Güzelyurt tarafında yaşarlar ve kendilerine "ole" denir. Ancak bahsettiğiniz isim farklılığına hiç denk gelmedim. Baldur2'nin dediği gibi bir durum olabilir.


  • Başkalaşım  (15.05.21 10:04:34) 
İyi anlamda farklılar bence. Daha seküler yetiştirildiklerini düşünüyorum ama tanıdıklarım hep iyi üniversite mezunu ve Avrupa’ya göçmüş insanlar. Genelleme yapamam.

Bulgaristan Romanları ile bir ilişkileri yok ancak Türkiye’nin tam olarak hangi bölgelerinden adaya yerleştikleri de bir soru işareti. Dil kullanımları hakkında üniversitede bir makale hazırlamıştım, aklımda kalan illerden biri Konya.

E Kıbrıs bir Danimarka’ya bağlı değil, o kadar güneşli ülkede ne Sibirya beyazlığı mı bekliyorsunuz? (Anakara Yunanistan’ı ve adaları arasında da böyle açık farklılıklar var. Bir çoğunun Güneydoğu Anadolu’dan olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.)
  • buf-e kür  (15.05.21 10:16:00 ~ 10:44:41) 
ben kıbrıs'ı sevmememe rağmen kıbrıs insanını sevmiştim. türk insanından çok daha iyiler bence. tip olarak evet çoğu güneşte yanmış gibiler:) çingeneye benziyor çoğu.


  • nothing in my way  (15.05.21 11:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.