[]

Çok takıntılı biriyim napmalıyım?

Hayatı normal insanlar gibi yaşayamıyorum. Kafayı bir şeye taktığım zaman, o şey o anda çözülmesi gerekiyor meselenin benim için. Normalde eğer o şeyin belli olacağının zamanı varsa, normal insanlar gibi 'şu anlık yapacak bir şey yok işime bakmam lazım' demem gerekiyor, bunu da biliyorum. Ama yapamıyorum. Hayatımın akışını çok bozuyor benim bu durumum. İlerde evlenince o kişiye de bu huyumun ceremesini çektirmek istemiyorum. Napacağımı bilemiyorum




 
Bu tür sorular da biraz zaytung haberi gibi oluyor. Yani "takıntılı olduğunu öğrenen genç şimdi de nasıl takıntılı olunmayacağını takıntı haline getirdi" tarzında değişik bir döngü oluyor.

Benim tavsiyem düz mantık, bu kadar üstüne düşünmemek. Artık kendine bir meşgale mi bulursun ya da "salla gitsin" moduna mi girersin bilmiyorum ancak düşünme. Tabii düşünmediğini de düşünme bu sirada. Olmuyorsa da artık profesyonel destek almaya çalış.
  • j r r tolkien hayrani  (14.05.21 00:22:52 ~ 00:25:13) 
Soyledigin seylerin "kisilik ozelligi" veya "psikolojik / psikiyatrik rahatsizlik" farkini anlaman icin sorman gereken tek soru var: bu durum benim gunluk hayatimi, hayat kalitemi kontrol edemeyecegim sekilde (ve negatif anlamda) etkiliyor mu?

cevabin evetse profesyonel destek almalisin - bunun icin doktor arastirman gerekli. buldugun ilk kisiye gitme.

eger cevabin hayir ise yapacak cok bir sey yok. bu soruyu ara ara kendine tekrar sor ne olur ne olmaz.

edit: durumun yoksa kendin de bilissel terapi calisabilirsin.
  • robokot  (14.05.21 09:36:37 ~ 09:53:50) 
Yapılacak şeyi planlayabilirsiniz. Bu konuyla salı günü şu saatte ilgileneceğim gibi.

Bu düşünce aklınıza gelirse, onu planladım bile diye savuşturursunuz.
  • EasyTiger  (14.05.21 09:42:32) 
Ve robokot +1

Psikologa gitmeni öneririm. Çözdükten sonra hayat farklı oluyor.
  • EasyTiger  (14.05.21 09:43:30) 
Dogru psikiyatriye.


  • invictae  (14.05.21 11:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.