[]

Sizce ilerde ofislere dönüş olur mu?

selamlar,

tamamen sizin fikrinizi, düşündüğünüzü, aklınızdan geçeni soruyorum.

kendimden örnek vereyim. pandemi sebebiyle geçtiğimiz marttan beri evden çalışıyoruz. ofise gitmeden işleri sorunsuz halledebildiğimiz bir iş kolundayım. bilgisayar ve internet yetiyor. şirket de ilerisi için kesin bir şey söylemiyor.

acaba ileride (atıyorum 2022 sonu gibi) ofislere dönüş olur mu? sizce iş verenler memnun mu bu durumdan?

 
Şirketine göre değişir. Hiç dönmeyenler de olacaktır, halihazırda 5 gün ofisten çalışan ofis personeli de var.

Evden çalışmanın verimliliği azaltmadığı şirketlerde işverenin işine gelir tabii. Ofis giderinden kurtuluyor, yemekten, servisten vs. birçok masraftan kurtuluyor. Ama ofis personelinin yaptığı her işi üretimde parça üreten operatör gibi takip eden malum patronlar asla istemez böyle bir şeyi. Ellerinden gelse boynundan masanın ayağına bağlayacaklar insanları.
  • himmet dayi  (13.05.21 19:35:00) 
bence sektöre göre değişmekle birlikte şirketlerin %70'i ofise dönecek. online işler yürüyor mu, evet. verimli mi, bana göre hayır. normalde aynı ofiste hızlı bir operasyon toplantısıyla 1 saatte hallettiğimiz konuyu 2,5-3 saatte ancak tamamlayabiliyoruz yok ekran paylaş, projedeki detayları göstermeye çalışırken ekran donsun, yok birinin net bağlantısı zayıf falan falan. aynı şekilde yeni proje bağlamak için görüştüğümüz potansiyel müşterilerin dikkatini toplamakta zorlanıyoruz sunum vesaire yaparken. kedisi omuzuna çıkan mı istersin, çocuğu gelip resim gösteren mi, kargo geldi çok özür dilerim eşimde toplantıda ben kapıyı açmalıyım diyen mi. bankada ki ticari müşteri temsilcimiz küçük bebeği olduğu için ona görünmemek (ağlamasın diye) adına mutfakta çalışıyor mesela, sürekli bir eko var konuşurken. onlara da bir şey demiyorum, napsın yani insanlar, şu an koşullar böyle.


  • Phoebe  (13.05.21 20:25:05 ~ 20:25:31) 
Şirketine göre değişecek. Ben IT alanındayım, ikisinin arası bir hibrit çalışma olacağını düşünüyorum. Bu kararın çalışana bırakılacağı şirketler de mutlaka olacaktır, ama ben artık 1000 kişilik kadro için 1000 kişilik çalışma alanı kiralanacağını düşünmüyorum. Firmalar atıyorum 1000 için 300 masa ayırıp, dönüşümlü çağıracaklar, ya da paylaşımlı kullandıracaklar. Ofisimiz artık evlerde olacak yani.

Memnuniyet açısından bakarsan bizim sektördeki global firmalar kar rekoru kırdılar 2020 yılında, çünkü seyahat ve ofis masrafları çok ciddi bir gider kalemi şirketler için. Bunun dışında phoebe'nin bahsettiği uzaktan çalışmaya ayak uyduramayan çalışanlar zaten 1.5 senedir ciddi geri kaldılar, kriz döneminde verimsizlik dolayısıyla işten çıkartıldılar vs, o yüzden o grup maalesef eleniyor şu anda.
  • roket adam  (13.05.21 21:53:53) 
Aşılanma tamamlandıktan sonra ofise dönüşler gerçekleşir.


  • havadakarada  (13.05.21 22:41:42) 
Gözlemlediğim kadarıyla yabancı şirketler kalıcı bir şekilde evden çalışmaya geçiyor.

Türkiye'dekiler başta ofise çağırmak isteyecekler, uyum sağlayabilen Türk şirketleri evden çalışma imkanı sağlamaya devam edecek, çalışan kaptırmaya başlayan şirketler buna mecburen ayak uyduracak vs.

Muhtemelen ofiste çalışma olayına tanıklık eden son nesil oluyoruz. Max 5 sene sonra evden çalışma çok çok daha yaygın olacaktır diye düşünüyorum.
  • materyalist imam  (14.05.21 11:36:09) 
aklı olan geçmez daha ufak mekanlarda fiziksel işler veya gerekli işler için personelini dönüşümlü çalıştırır
patron ve kralcı kurumsal şirketler geçer çünkü para veriyor evinde yatarak aynı işi yapmasını istemez
iş yerine çağırır daha çok masrafla çalıştırır
  • bir soru sorcam  (14.05.21 12:08:21 ~ 12:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.