[]

Uzun Saç - Mülakat Problemi

Değerli arkadaşlar,

Yaklaşık 5 senedir uzun saçlı bir erkeğim. Saçlarımı pek seviyorum fakat gelin görün ki gelecek hafta TÜBİTAK tarafından mülakata çağırıldım. Kesmek istemiyorum ama bi yandan da kessem yine uzar alınmazsam da diye düşünüyorum. Bi yandan ulan kaç sene oldu bi değişiklik olsun diyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. TÜBİTAK bu konuyu takmaz, kıyafet serbest belki diyorum ama bi yandan da belki problem çıkabilir diye düşünüyorum.

Ne bileyim a dostlar, yani şimdi işi veriyoruz kes deseler kesecem de bu biraz riskli gibi. ne yapacağımı bilemedim.

Değer mi dersiniz.

Not : Şu anda bir işim var. Pek memnun olmasam da.

 
kestirmeden git mülakata. bişi derlerse işe kabul edilmen durumunda kesebileceğini senin için sorun olmadığını söylersin.


  • pposeidon_1  (26.05.10 17:15:01) 
selam. saç olayı senin niteliğine de bağlıdır, basit bi işte basit bir pozisyonda başlıyorsan sıkıntı olacaktır. kendimden örnek vereyim, bir havaalanında bir şirkette operasyon memuru olarak işe başladığımda saçı sakalı kesmem küpeyi çıkarmam gerektiğini söylediler. hepsini yaptım, bunun amacını arkadaşa sordum, o da işte "uçağa hizmet veriyorsun sonuçta gelen uçak senin müşterin oluyor müşteriye güzel görünmek lazım" falan filan dedi. ama uzun saçlı, uzun sakallı , saç sakal birbirine karışmış pilotlar geliyordu mesela. umarım demek istediğimi anlamışsındır.

kestirip gitmek yerine şansını dene mülakata uzun saçla kes, konuyu hafiften çıtlat, belki de saç sorun değil derler. ama tekrar diyorum yapacağın işe göre ve ünvanına göre değişir.
  • erim  (26.05.10 17:15:53) 
yani dostlar, bana zaten işi verseler keserim.
uzman yardımcılığı için başvurdum bu arada.

bir de şu anda iyi bir okulda araştırma görevlisiyim.
  • yoa  (26.05.10 17:22:43) 
böyle bir duyuru vardı şimdi bulamadım. sırf uzun saçlı olduğu için mülakattan geçememişti biri. bence kestirin kesinlikle, baktınız sorun olmuyor uzatırsınız yine hem değişiklik iyidir.

buldum; (git: 128646)
  • combofix  (26.05.10 17:26:38 ~ 17:32:33) 
daha once bir yere part-time girmek istedigimde saclarimi kesmemi istemislerdi. ben de olmaz demistim (2 sene evvel).
gectigimiz gun senelerdir uzattigim (uzamaya baslayali 10 sene oldu) saclarimi bir cirpida kestirdim. arkasindan cok uzulecegimi dusunuyordum ama uzulmedim. bu defa ortada is mevzusu falan da yoktu. nasil olsa kestirecegim, ha bugun ha yarin hazir hissederken kestireyim gitsin dedim.
eninde sonunda bir yerlerde gidecek nasil olsa diyorsaniz kestirin gitsin.
  • entrapmen  (26.05.10 17:36:45) 
bir şöye bir şey var, insan uzun saçı kestirince sanki özgüvenini kaybediyor, aynaya bakıp g.tüm bile daha güzel diye düşünüyor bir süre, herkes için geçerli mi bilmem ama bana öyle olmuştu, bir de el vücut hareketleri var tabi, onlara alışmak zaman alacağı için kötü etkisi olabilir.


  • sotw  (26.05.10 18:20:21) 
MAM'da mağara adamı gibi çok arkadaşım vardı zamanında. Tabii kadrolaşma vs. yüzünden şimdi yönetim nasıldır bilemeyeceğim. Ama hala aynı adamlar varsa orada, donsuz bile gitsen kimse dönüp bakmaz sana.


  • alperz  (26.05.10 18:56:54) 
badem bıyık bırak. cevab veremesinler.


  • fiyuuuu  (26.05.10 19:04:31) 
saçlarını at kuyruğu yap, traşını ol düzgünce öyle git, bence kestirme, ama iş hayatının işiyse şansa bırakma kestir git derim...


  • benim de soyleyeceklerim var  (26.05.10 19:59:47) 
başkanlığa başvurdum. cemaat tayfasından kesin adam vardır lan orda diyorum ama bilemicem.


  • yoa  (26.05.10 20:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.