[]

hukuksal ve yorumsal soru

iş yeri yönetmeliğine göre
x tarihinden önce işe girenler belli bir rütbeye kadar daha yüksek katsayı ile maaş alıyor
eski-yeni çalışanların iş tanımı ise aynı

bu durum işe başlamadan önce belli

bu durum iş kanuna uygun mudur
dava açılsa kazanma ihtimali var mıdır

 
özel sektör ayın işi yapan iki farklı kişiye isterse iki kat farklı maaş verirler. iş kanununda bununla ilgili herhangi bir kısıtlama yok.


  • himmet dayi  (12.05.21 17:53:33 ~ 17:53:39) 
İş kanununda maaşları eski-yeni çalışanlara farklı ödeyemezsin diye bir madde olmasını beklemeyin zaten. Konu belki eşit davranma ilkesine sokulabilir (m. 5). Aynı işi yapana objektif bir nedenin yoksa aynı çalışma koşullarını uygulamalısın, ki ücret de buna dahildir.

Ama bu olayda iş yeri yönetmeliğinde açık hüküm konulmuş ve işçi de bunu işe girerken kabul etmiş. Dolayısıyla buradan bir şey çıkacağını düşünmüyorum.
  • kojonotsuki  (12.05.21 19:05:04) 
Kişiye özel maaş yok bizde
Tek kriter uzman şef gibi yükselince maaşın artması

Ama 2010 da işe girenin daha çok artıyor
2012 de giren daha az
  • bir soru sorcam  (13.05.21 00:20:56 ~ 00:22:13) 
İş kanunu madde 12 daha alakalı gibi


  • bir soru sorcam  (13.05.21 13:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.