[]

spor yapiyorum yine kilo aliyorum?

ocaktan beri haftada iki gun hocayla pilates yapiyorum (ki arada kardiyo da yapiyoruz hocayla). diyet namina bir sey yapiyorum diyemem yedigim en kallavi ogun kahvaltidir nutella filan yemiyorum, ekmek/simit peynir cay agirlikli yiyorum ama... abur cubur eser miktar, ama karindan ozellikle kilo aliyorum ya? 1-2 kilo almisimdir yani.

yas 29, kadinim.

ne yapmak lazim acaba?

 
Diyet.


  • himmet dayi  (12.05.21 13:34:33) 
Karbonhidratı azaltır, yeme saatlerime özen gösterir, hiit yapardım ben olsam. Akademik bilgim yok, tecrübem var.

Edit: Eklemeden geçmeyeyim, 6 yıllık spor geçmişim var. Birkaç yıl öncesine kadar “nasılsa spor yapıyorum” diyerek yememe özen göstermiyordum. Şimdiki halimle o kadar fark var ki... Beslenmesiz spor verimli olmuyor kesinlikle. Kaldı ki şeker çikolata seven bir insan olmamama rağmen inanılmaz bir değişim gördüm.
  • ruhen hastayim ben  (12.05.21 13:35:36 ~ 13:38:44) 
Kalori say, makrolarını düzenle.
Spor yapıyorsan kas kazanıyor olabilirsin. Yani kilo aldığın halde vücudun şekilleniyor, pantolonların bol gelmeye başlıyor olabilir.
Öyleyse kilonu gözardı edip vücut yağ oranını göz önünde bulundurman daha uygun olur.
  • Mirket  (12.05.21 13:37:37) 
Spor tek başına yeterli değil, mutlaka beslenmenize dikkat etmeniz lazım. Ekmek, simit bunlar hep kalori.


  • fotrsapka  (12.05.21 13:38:23) 
Siz bu yaptığınıza spor mu diyorsunuz? Esasında siz spor yapmıyorsunuz, spor yapmadığınız gibi besleme düzeniniz de kilo vermeye yönelik değil, kilo almanız normal bu durumda. Kilo vermek için diyet yapacaksınız bunun başka bir yolu yok. Misal powerlifting sporcuları genelde şişmandır, halbuki ayı gibi antrenman yaparlar, neden şişmandırlar? Çünkü diyet yapmazlar, öyle düşünün.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (12.05.21 13:40:51 ~ 13:45:07) 
+kaleci spor slaonuna gitmek veya spor hocası tutmak spor yapılıyor anlamına gelmiyor maalesef. Salonda görüyorum çoğu kadının ne saçı bozuluyor ne terliyorlar. Böyle spor yapma biçimi yok. O ter akacak. Bi de beslenme.


  • olaylar olaylar  (12.05.21 13:54:47) 
yaptığınız spor değil +1
44 kiloluk bir birey olarak boğazdan kısmadıkça kilo verrmeyeceğinizi söylüyorum. kalori hesabı yapın.

  • candide  (12.05.21 14:01:43) 
+1 olarak şöyle söyleyeyim kahvaltı kısmı besleyici değil. bunun dışında diğer yemek düzenini de görmek lazım. diğer düşüncem de yakılan kalori, yediklerinizin kalorisinden az muhtemelen. pilates spordan ziyade stabilizasyon , rehabilitasyon hareketlerinin geneline verilmiş addır.


  • evimin paspasi  (12.05.21 14:20:45) 
hocam ben hiit yapabilir miyim ki? agir filan gelmesin?

diger ogunler de ogle yemegi yok; aksam yemegi var ve cok da yemiyorum; her gun salata var onu yiyorum ama geri kalan aksam yemegi genel bildiginiz turden yemekler.
  • nefertarii  (12.05.21 14:24:02) 
@nefertarii, yapabilirsiniz tabii ki, neden yapamayasınız? Youtube’ta ücretsiz her seviye ve sürede hiit videosu var. Chloe Ting ve Pamela Reif’i şiddetle tavsiye ediyorum. En başta atlama ve zıplama nefesinizi çok kesecek ama birden yüklenmek yerine yavaş yavaş kendinizi alıştırdığınızda, gerekirse mola vererek veya zor hareketlerin yerine kolay alternatifleri tercih ederek kendinizi geliştiriyorsunuz. Bu dediğim birden olmayacak belki ama sabrettiğinizde o videoları kesintisiz yapabildiğinizi göreceksiniz. Kilo verip incelmek de cabası.

Bir de ne yaptığınızı tam bilmesem de haftada iki gün pilates vücudunuzda aman aman bir değişikliğe neden olmayacak. Direnç bandı veya halter/dambıl setiyle desteklerseniz daha hızlı sonuçlar elde ettiğinizi göreceksiniz. Ben de kadınım ve bu şekilde çalışıyorum. Ölçülerim an itibariyle 84-62-94
  • ruhen hastayim ben  (12.05.21 14:32:24) 
vucud her zaman survivor moddadır. az yedigin icin de yağlarını vermek istemeyecektir. çoğunluk kilo vermeye düz mantıkla bakıyor ama burada da anahtar beslenme.

bu beslenmenin yanına hiit eklersen, bayılırsın.
  • evimin paspasi  (12.05.21 14:34:10 ~ 14:35:00) 
Hiit + if, yapabilirsen ketojenik diyet ile beraber yağ yakmak için ideal senaryodur. Hiit için ruhen hastayım ben +1


  • Jux  (12.05.21 15:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.