[]

Bu nasıl bir yatırım böyle?

Bir tanidigimin arkadaşının bir anda lüks arabalara falan binmeye başladığını gördüm. Sonra sürekli piyasa takip ettiğini falan. Biraz muhabbet ettik anlattı. Ufak bir miktar nakiti teminat gösterip kredi çekmiş çok düşük faizle. Onunla altın yapıp o mevduatı da teminat gösterip başka bankadan yine kredi çekmiş. Bunun 3. Kredi çekimiyle yine yüklü altın alıp bekletmis. Altın 500 üstü gördüğünde de hepsini satmis. el borçlarını falan bitirip, araba almış. kur yukselisleri sayesinde çektiği kredilerin faizlerini bedavaya getirmiş. Anaparayi oduyormus.

Yani ya ben tam anlamadım ya da böyle bir şeyler yapmış. Bu nasıl bir şey? Risk durumu nedir bu işin? Tam olarak ne yapmış yani?


 
en iyi kredi ne zaman alınır ? diye soru vardı bir tane programda. ihtiyacın olmadığı zaman demişti yatırım uzmanı. bu bir kenarda dursun.

altından belli zamanlarda ciddi para kazanan var. mesela kaldıraçlı forex sistemde bankacılık işlemleri aracılığı ile oluyor tabi ne kadar çok paran varsa kaldıraç da o kadar güçlü oluyor.

şimdi gelelim nasıl oluyor kısmına. bu işlerle ilgileniyorsan ve her kanaldan besleniyorsan elbet bunun yükseleceğini bilirsin. mesela ben de dolar konusundan bahsedeyim. altı yedi sene önce doların gidişatı ve ne zamanlar yükseldiğini not ettim ve 5'deyken de almışlığım oldu. iş tamamen ileriyi görmek, tahmin, analiz ve takip etmek ile alakalı. borsadan da kazanan var, altından da ... tabi burada anahtar kelime "sabır"
  • evimin paspasi  (12.05.21 12:34:02 ~ 12:35:53) 
1 kilo toz 1 otobos demiş büyüklerimiz:) illegal para olabilir.


  • neysene  (12.05.21 12:34:05) 
gayet normal bir iş yapmış, kredi çekip altına basmış işte. altın düşseydi ortada kalacaktı, yükseldiği için kurtarmış.

eğer altının, dövizin belli bir takvim içerisinde artacağına eminsen hiç krediyle falan uğraşmadan future piyasasında işlem yapabilirsin zaten.
  • roket adam  (12.05.21 14:39:54) 
kripto harici o dediği zor. yani iyi para kazanabilir ama o kadar iyi para kazanamaz. mesela doge 2021 yılı 1 ocakta alan 1000 kat kar ederdi şansa bela zengin olan çok var. ama altın alıp kredi faizi ödeyip üstüne o kadar ÇOK kazanamaz. o dediği parayı meşrulaştırmak için, başka kaynağı da vardır.


  • KaraSakall  (12.05.21 14:51:29) 
bankalara teminat gosterirken senin o gercek paran mi yoksa kredi filan mi alinmis gorebilir, o yuzden dedigi pek gercekci gelmedi bana :)


  • sweetoffice  (12.05.21 15:03:12) 
Ufak para dedigi en az bir otobos filosu buyuklugunde bir servet degilse, o sekilde luks araba alinmaz.


  • dunal  (12.05.21 15:10:21) 
Arbitraj kavramını hatırlattı.


  • Erva  (12.05.21 15:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.