[]

Dövüş için en etkili spor hangisi?

Bazen o kadar cahil sınırını bilmez insanlarla karşılaşıyorum ki çoğu zaman sırf kavga etmeyeyim diye sineye çekiyorum. Şiddete karşıyım kesinlikle fakat bazı insanların tek anladığı dil bu. Kendimi bir kavga durumunda ezdirmemek için bir eğitim almak istiyorum, bu hangi alan olmalı hiç bilgim yok. Bu konuda bilgisi olanlar yazabilir mi acaba? Hangi alanda eğitim almam gerekiyor karete boks vb




 
İsrail menşeli bir dövüş sporu vardı. O en iyisi diyorlar genelde sizin sorunuz bağlamında.


  • muzmin evli  (11.05.21 20:11:06) 
Israil menseili adı krav maga. Sizin sorunuzun cevabı da kick boks


  • optimistbakunin  (11.05.21 20:11:45) 
Karateciyim ama karate uzun zaman isteyen bir spor. Sizin için boks uygun olabilir ama bu işler öyle olmuyor. Onu da diyeyim.


  • dissendium  (11.05.21 20:25:25) 
Dostum en kral dövüş sporu bile bir silah karşısında çaresizdir. Bence insanlarla o kavga noktasına gelene kadar muhabbet etme yani. Baktın mal bi tip sallama derim.


  • roket adam  (11.05.21 20:30:18) 
öncelikle sokakta kavga çıkarcak tipler dürüst dövüşmez.
silah kullanır, bıçak kullanır, bir anda 4-5 kişi toplanırlar falan.
bir kavgada olmaz, diğer kavgada olmaz, 3. kavgada bıçağı yersiniz.
ayrıca milyonlarca öküz var, 3-5 tanesini dövünce hiçbirşey değişmeyecek. dövdüğünüz adamın aklı başına gelmeyecek.

o yüzden umursamayacaksınız, yolunucu değiştirceksiniz. dünyanın hiçbir medeni ülkesi vatandaşlarının dövüş yeteneği sayesinde yaşanabilir bir ülke olmamıştır.
adalet, hukuk ve polisin hızlı ve adil müdahelesi ile yaşanılabilir ülke olmuşlardır.
bunlar bizim ülkede yok ve bir 30 senede olma ihtimali yok bence.
o yüzden kavgaya girmeyin.
ormanda vahşi bir maymun ters bir hareket etse kavgamı ediyorsun ? hayvan işte deyip geçiyorsun. bunlarda hayvan işte deyip geçeceksin.
  • aslindasorunumpsikolojik  (11.05.21 22:23:40) 
Kekolar cebinde bıçakla, trafiktekiler yanında sopa ve silahla geziyor. Böyle bir ortamda dayak yeme ihtimaliniz düşerken, buna cesaret ettiğinizde yaralanma ve ölme ihtimaliniz artıyor. Kendine güven çok da iyi bir şey değil.


  • neysene  (11.05.21 22:33:22) 
Sokak dövüşü ve ring dövüşü arasında çok fark var. Sokakta kilo siklet ayrımı yok. Senden 5-10 kilo fazla adamı dövmen o kadar kolay olmaz. Öyle kurslara gidip dayak yiyen çok..

Bir de senin gibi tipler alışık değildir. Kavga edecek adam çocukluktan sanayide çalışacak, inşaatta kum çekecek falan. Öyle biri harcar seni.
  • roe  (11.05.21 22:39:17) 
Pandemi başlayana kadar 4 sene boks yaptım, çoğu antrenman özellikle son iki senedir maç olarak geçti. Filmlerde görüp gaza gelmekle olmayacağını her an ummadığın birinin içinden geçeceğini tecrübeyle anladım. Sokakta kavga etmek ancak bıçak kemiğe dayandığında yapılacak birsey, hocamız her zaman sokakta kavgadan kacmamizi öğütler. Çünkü benim kaybedecek cok seyim var ama karşıdaki kekonun kaybedecek birseyi olmayabilir. Bir anlık ego için değmez. Sağlık için yapacaksan amenna ama kavga işi saçmalık, üstelik öğrendikçe sakinlesiyorsun o anlamda tavsiye edebilirim.


  • mirty  (11.05.21 22:53:49) 
en iyisi boks kickboks sonrasinda gures ya da judo. israil misrail abidik gubidik tekken karakteri gibi isimli seyler bos havaciva isleri.


  • turbo sadık  (11.05.21 23:08:15) 
kendini bi kavga durumunda ezdir gerekirse boşver. evine ulaşabildiysen kavgayı kazanmışsın demektir.

yıllarca boks yaptım, senin düşüncenle başladım boksa. ama o kavgaların önü arkası kesilmiyor. napıcan dünyadaki herkesi dövücen mi? spor yap ama spor olarak yap. yolda belde biri ters yaparsa sen haklısın abicim de yoluna bak.

ben spora başladıktan sonra bi özgüven gelmişti. ota boka kavga eder olmuştum. keşke hiç başlamasaydım boksa dediğim günler bile oldu yeminle. 'sen haklısın abicim' lafının kazanmak olduğunu öğret kendine.
  • antihero  (11.05.21 23:10:04) 
Konu dövüş olunca herkes bir şeyler yazmış. Malum ilgi çeken bir konu. Zamanında dövüş sporuyla uğraşan birisi olarak 2 branş tavsiye edeceğim. sokakta profesyonel birine, bıçağa denk gelmedikçe kolay kolay yenilmezsin. Birincisi boks. Kick boks değil, Düz boks. Dayanıklılığın kick bokscuya oranla daha fazla olacaktır ve sokakta pantolonla kafaya tekme atmak çok zor.
ikincisi bjj. Kavga ayakta başlar yerde biter.
birer sene emek verirsen güzel bir yol kat edersin.
  • kckmlqm  (13.05.21 14:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.