[]

Web Sitesi Marka Tescili

Merhaba.

Bir domain satın aldıktan sonra marka tescili yaptırmak gerekiyor mu verileri korumak için?

Ya da bir başkası benim siteye benzemiş içeriği diyip de itiraz edebilir mi içeriğe?

Biraz anlamsız geldi bana. Misal sözlük... Ekşi’den sonra dünya kadar benzeri site açıldı. İsmi de benzer; içerik olarak da aynı.

Dediğim gibi pek bilgim yok. Yardımcı okursanız sevinirim.

Teşekkürler.

 
Şart değil ama alsan iyi olur.

Marka tescilini yaparsan com.tr uzantısını da koruma altına alabilirsin, yoksa birisi marka tescili ile burayı kapatabilir.

Marka tescilinde 35'inci sınıf perakende satışı ifade eder. Senin yapmadığın marka tescilini başkası yaparsa, ileride benim markamı kullanarak satış yapıyor diye dava açabilir.

Ancak bu yaptığın verileri değil marka adını ve domaini korur. Verilerin kopyalanması ayrı mevzu.
  • PoscheN  (11.05.21 17:28:06) 
@PoscheN

Teşekkür ederim.

Aslında 35. madde, 41.madde, 42.madde dikkatimi çekti.

Şimdi o zaman test.com adresi diyelim tescilli, Online test yapıyor.

Ben de testler.com adresini satın alıp da Online test yapamaz mıyım?

Satış dediğiniz şey bu değil sanırım.
  • birdenbire  (11.05.21 17:31:45) 
domain boşsa alabilirsin onda bir sakınca yok. Ancak test diye marka tescil edildiyse daha önceden testler diye marka tesciline red gelecektir muhtemelen.

Marka patent firması ile görüşebilirsin, önden yönlendirirler.
  • PoscheN  (12.05.21 00:26:18) 
şikayet dava vs olmadığı sürece marka tescilinin bir önemi yok.


  • PoscheN  (12.05.21 00:28:22) 
@PoscheN, tamam red geldi diyelim.

Şimdi bu durum test.com adresini alsam bile dava açılsa kullanamam anlamına geliyor değil mi?

Enteresan.
  • birdenbire  (12.05.21 17:39:57) 
“Testler” ismi 35. ve 41. madde olarak tescillenmiş.

Forum sitesinin maddesi 42. maddeye dahil edilebilir mi? Yani ben 42. maddeye göre tescil belgesi alsam kullanabiliyor muyum?
  • birdenbire  (12.05.21 17:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.