[]

kırık ayna ve araç muayenesi

şirket aracını muayeneye götüreceğim. sağ aynama geçen park halinde birisi vurmuş kaçmış, ayna yerinde elektronik aksam çalışır vaziyette, ayna üzerindeki sinyal lambası da yanıyor sorun yok. tek sorun sadece içe doğru kapanır, açınca bir yerde durur ya ayna, orada durmuyor dışa doğru da dönmeye devam ediyor. İçe dışa 180 derece dönüyor yani, patrona da söylemedim bunu, ben yaptıracağım.

araç jetta, model yılını bilmiyorum. 2009 galiba, ilk tescil 2009 yazıyor.

Soru 1: aynayı komple değiştirmeden yapılır mı?
Soru 2: bu şekilde muayeneden geçer mi? Sanayiler kapalı olduğu için bayram sonrasına kalacak yoksa ve kalmaması tercihimiz çünkü muayeneyi halledip kapanma bittikten sonra araç şehirler arası çok yol yapacak.

 
fevkalade yazım hatalarım için özür dilerim, mobilim :)


  • solitude ov the lonliest star  (11.05.21 15:40:19) 
1: ayanın durmasını sağlayan stoper kırılmış olabilir. Servise götürürseniz tamir etmez direkt değiştirirler. Bundan anlayan bi özel servis bulunur mu? Bence zor.

Powerfold'u (yani otomatik kapanıp açılmayı) devre dışı bırakabiliyorsanız muayene il ilgili bir sorun olmaz. Bence bu haliyle de olmaz ama emin değilim.
  • himmet dayi  (11.05.21 15:55:32) 
aynada kırık yoksa, yani görüş açısından sorun teşkil etmiyorsa geçer diye düşünüyorum.


  • desei  (11.05.21 16:04:19) 
aynanın kapanıp kapanmaması umurlarında olmaz diye düşünüyorum. durması gereken yerde duruyor mu?


  • co2s2  (11.05.21 16:18:53) 
ayna otomatik değil, elle açılıp kapanan türden. ortalama 70-80'le e-5 üzerinden işe gittim 1 kere denemek için, ayna duruyor. şehirler arası yolda 160-170 basınca durur mu emin olamadığım için bantladım ben nolur dolmaz diye. o dönme mekanizması biraz yalama olmuş daha önce hiç muayeneye araç görmedim, kendi aracım falan da yok muayenede adam aynaya elini atıp bu yerinde duruyor mu diye bakıyor mu bilmiyorum bakmazsa ruhu duymaz çünkü. görüşte falan hiçbir sıkıntı yok.

@co2s2, hızlı gidersem (80 üstü hızda denemedim) rüzgardan ayna kapanır gibime geliyor. ortalama hızlarda durması gereken yerde duruyor sıkıntı yok.

@himmet dayı, özel servislerde şansımı deneyeceğim en kısa zamanda, şirketin araçlarına bakan 2 usta var onlar belki yaparsa yapar ama sorduğum kişiler genellikle aynayı değiştirler komple dedi sizin gibi. ben yine de bir umut ışığı arıyorum :)
  • solitude ov the lonliest star  (11.05.21 16:33:28 ~ 16:38:15) 
geçer merak etme.


  • antihero  (11.05.21 23:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.