[]

Adet gecikmesi 2 ay olur mu ( sadece kadınlar için)

Son bir senedir adetim hep geçikiyor. Gitgide süresi artıyor. İlk başta bir hafta gibi gecikmelerle başladı. Sonralar 40 gün 50 gün 60 güne kadar çıktı. Bu süreçte ilk başlarda dontara gittim. Bir şey çıkmadı. Sonraları da gittim bir şey çıkmadı. Tahliller vsnormal çıkıyor. Ultrason görüntülerinde bir şey göremiyorlar. Ne yapabilirim başka?




 
selamlar,
acaba prolaktininize baktılar mı? bende de aynı problem vardı prolaktinim yüksek çıktı. ilaç kullanınca düzene giriyor. ilacı bırakıp prolaktin yükselince yine aynı. hipofiz bezine mi ne baktırmak gerekiyormuş sanırım ama benim kandan falan çıktı. prolaktininize bakıldıysa değeri nedir acaba?

  • matilda  (11.05.21 12:26:37) 
merhabalar,
oncelikle klasik olacak ama stres cok etkili oluyor.

bunun disinda hipofiz beziyle alakali durumlar olabilir matilda'nin dedigi gibi.

fsh, lh, prolaktin, testesteron, progesteron, estradiol filan bakilmali; pcos yok mu acaba? gorunce aklima hep bu geliyor.

istanbul'da misiniz bilmem ama serhat sakiz diye cok iyi bir jinekolog var; onu oneririm.
  • nefertarii  (11.05.21 12:30:21) 
Özellikle sonradan başladığı için mutlaka bir nedeni olmalı. LH bakıldı mı? Yaşınızı bilmemekle beraber reglin giderek azalması menopoz belirtisi de olabilir. LH seviyesi hem menopoza ne kadar yakın olduğunuzu gösterir, hem de PCOS varsa onun göstergesi olabilir.


  • kobuzchu kiz  (11.05.21 12:31:31) 
Son tahlil sonuçlarımı yazıyorum
Tsh 1.54
Serbet t4 0.9
Prolaktin 10.43
Lh 3.38
Estradiol 150
Bata hcg 0.0
Total testesteron 30
Progesteron 5.73
Fsh 4.58
Dhea so4. 117
  • grid  (11.05.21 13:12:47) 
bir arkadaşımın adeti 9 ay gecikmişti, üstelik bir bebe falan da doğmadı bu gecikmenin sonucunda :/
o da sürekli doktora gidiyordu ama bir sonuç alamıyordu. ne yapabilirsin kısmında hiçbir bilgim yok ama yalnız olmadığını bil istedim ^^

  • serbest gezen koala  (11.05.21 15:24:19) 
Endokrinolojiye gidicen yine bişey çıkmazsa psikoloğa, o da olmadı psikiyatriye, o da olmazsa bana gelcen.


  • 1bir1bir1  (11.05.21 15:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.