[]

Evin tavanındaki boşluklar

Geçen gun perde asarken tavandaki boyalara bakayim derken tavana parmagimla tik tik yaptim nedensiz. Bunun sonucunda kimi yerlere sanki alcipana vuruyormusum gibi, kimi yer ise betona vuriyormus gibi oldu. Yani bazi kisimlar alcipan gibi belli bi hatta beton alcipan beton alcipan diye gidiyor.

E Benim evin tavaninda alcipan yok bu nedir?

Bu arada ilk defa bir evin tavanina boyle bakmis oldum. Ben8m bildigim tavan beton degil mi doseme denen sey.

 
elektrik tesisatı falan geçen yerler var, oralar boşluk olmak zorunda ve maalefef betonun içine çimonta torbası bile koyuyorlar. öyle bir yere de denk gelmiş olabilirsin.


  • burty  (11.05.21 10:59:54) 
Bina Asmolen döşeme yapılarak inşa edilmiştir büyük ihtimalle.


yani belli yerlerde beton belli yerlerde beton +dolgu malzemesi var
o alçıpan gibi ses gelen yerlerde , köpük, ytong,tuğla dolgu malzemesi olabilir

birde resim koyalım
insapedia.com
  • cuma  (11.05.21 11:11:17 ~ 11:12:08) 
Cuma , aynen boyle. Peki neden. Yani ust katla benim aramda ytong mu var.


  • Filinta61  (11.05.21 11:59:23) 
Asmolen yani tek yönlü dişli döşeme yapmak için dişler arası köpük veya tuğla (ytong değil, özel ölçülerde üretilmiş tuğla) doldurulup üzerine beton dökülür. Neden böyle yapılır, kalıp işçiliğinin az olması ve bitişte düz tavan elde etmek için.


  • temasettin  (11.05.21 13:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.