[]

araba aku probemi

bugun arabayi calistirdigimda garip calisti ve kontagi kapatip geri actigimda kapi duvar hic isik bile yoktu. kontagi cevirince isiklar bile yanmiyor o derece.

ama ara ara kapi kilitlerinde bir ses fln geldi.

akuyu takviye yaparak zor calistirdim ve 15 km fln yol gittim. simdi yine kontagi kapattigim an arabada isik bile yanmiyor tekrar kontak cevirince.

aku sanki bir anda tamamen bosalmis gibi oldu. takviye ile ancak calisiyor.

ne oldu simdi bu arabaya ya da akuye bir anda

 
çok şaşıracaksın ama akü bitmiş,

www.youtube.com
  • xdenizx  (11.05.21 08:52:41) 
Akü 4 yaşında falansa akünün ömrü bitmiştir. Akü ile ilgili en olumsuz şeylerden biri ancak akü bitince fark ediyorsunuz. Normalde farların gücü vs. düşmüştür ama fark etmemişsinizdir. Yani öyle bi günde %100 performanstan sıfıra inmez. 1-2 hafta kullanmadıysanız durduğu yerde bitmiştir. Değişmesi lazım.


  • himmet dayi  (11.05.21 09:02:21) 
akü birkaç senelik ise çok büyük ihtimalle bitmiştir. yeni aldım sayılır diyorsanız arabanın radyosunu, farlarını vs açık unutmuş olabilirsiniz. arabayı çalıştırın ve kontağı hiç kapatmadan akücüye gidin, ölçüm yapıp bitip bitmediğine baksınlar. bitmişse değiştirirsin, bitmemişse oto elektrikçi sorunun ne olduğuna bakmalı. ben en son akü bitti diye gittiğimde marş dinamosu arızasıyla karşılaştım, akü sağlam çıktı.


  • burty  (11.05.21 10:20:23) 
ya akünün ömrü bitmiştir, ya da şarj dinamosunda bir sorun olduğu için aküyü şarj edemiyordur. bir oto elektrikçiye uğrarsanız çözerler.


  • gkhncnzdgn  (11.05.21 12:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.