[]

coinden kripto paradan

voleyi vuran, ev araba parası çıkaran kişiler var mı etrafınızda?

bir tek ben para kazanamadım galiba bu işlerden diye düşünüyorum.


 
en yakın arkadaşlarımdan birinin kardeşi var.
çok moral bozucu gerçekten.
ama bu işler daha yeni çıktığından beri kafayı takmıştı, şansa voleyi vurmadı, hak etti yani.
  • blatta hiberna  (10.05.21 21:19:33) 
bi arkadaşımın arkadaşı bitcoin treni ilk kalktığında yakalayanlardan. sadece btc'den kazandığı para ile full donanım sıfır seat leon almıştı kendine.


  • himmet dayi  (10.05.21 21:23:49) 
4 sene önce bitcoini düzgün telaffuz edemeyen, batıracak paran varmış diyerek tiye alan arkadaşlarım bugünün kazananları. Ben o kadar al sata, o kadar bekleyişe rağmen koyduğumu anca alabiliyorum. Tabi onlar bitcoinin 20k'da 5-6k'lara düştüğü buhran dönemini görmedi, attıkları her taş vuruyor.


  • IncredibleMau  (10.05.21 21:27:40) 
Sayılırsa ben bir motosiklet parası çıkardım, nasıl yaptın dersen tamamen şans, analiz falan yalan.


  • mirty  (10.05.21 22:31:44) 
biri var tanidigim, fiziksel altin satardi bitcoin ile yillar once. o aralar ben de almistim ama biraz yukselince sattim parasizliktan. o kendine milyonluk ev almis durumda su an.


  • yoggi  (10.05.21 23:51:55) 
vole vurmak diyemem ama 2017 ocak ayında sırf adı güzel diye 70 ethereum almıştım. sonrasında yurtdışına çalışmaya gittim ve temmuz 2018 de döndüğümde coinim olduğunu hatırlayıp 160bin küsür para elde etmiştim. sıfır bilgim var sadece offline cüzdan yapıp duvara yapıştırmıştım.


  • papa ikinci jambon  (10.05.21 23:55:04) 
bitcoini çok çok iyi fiyatlardan görmüştüm ama çalışmadığım için yatırım yapma fırsatını o dönem kaçırdım.. 7k civarındayken adeti lazım değil kadar eth aldım.. o para 4e katladı.. halen bekliyorum çünkü daha da yükseleceğini düşünüyorum (ytd).. bir yandan da 3 adet rtx 3070 ile kendi halime binance havuzunda eth kazıyorum.. 6 ay oldu başlayalı ve bana göre oldukça iyi getirisi var.. kartları da yanlış hatırlamıyorsam 8 bin tl'den falan düşürmüştüm..

@gerenkyok bu konuda bir gelişme yok.. 3 seçenek konuşuluyor ve bu sene bitmeden yürürlüğe girecek gibi gözüküyor..

Menkul kıymet olarak değerlendirilirse: Bunun için Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) düzenleme yapması gerekiyor. Normalde SPK, kripto paraların bu tanıma uymadığını düşünüyor, bu yüzden menkul kıymet olarak değerlendirmek istemiyor. Eğer bu uygulanırsa, tıpkı hisse senedi alım satım kazancında, kaynağından yüzde 10 stopaj kesilmesi gibi, kripto para işlem platformlarına “aracı kurum izni” verecek ve platform kullanıcı adına yüzde 10 stopaj uygulayacak. Böylece kripto para işlem platformları vergilendirmede aracı olacak.

Emtia (altın, gümüş, buğday vs.) olarak değerlendirilirse: Bu durumda kripto para alım satımının sürekli ya da aralıklı yapılıp yapılmadığına bakılacak. Sürekli ise kullanıcılardan mükellef olmaları istenecek. Kullanıcı hem Katma Değer Vergisi hem de Gelir Vergisi ödeyecek. Aralıklı bir kazanç söz konusu ise belli bir rakamın üzerindeki kazançlar için sadece Gelir Vergisi söz konusu olacak. 2020 yılı için, 40.000 TL’nin üzerinde bir düzensiz kazanç varsa, 40.000 TL’nin üzeri için gelir vergisi ödeniyor.

Para olarak değerlendirilirse: Kripto paraların regülasyonlar çerçevesinde “para” olarak değerlendirilmesi en düşük ihtimal. Bu durumda euro ve dolarda olduğu gibi şahıslar vergi yükümlülüğünden kurtuluyor. Merkez Bankası’nın iş yükü artacağından bu ihtimal son sırada yer alıyor.

benim fikrim ne diye soracak olursan;

3 milyon tl'lik bir gelir elde etsem herhangi bir vergi ödemem gerekiyor mu diye düşünerek en yakındaki vergi dairesine giderim sanırım.. uzun vadede hayırdır diye sorarlar diye tahmin ediyorum.. en azından şuan vergilendirilmese bile sen iyi niyetinle şu şu tarihte devlete başvurmuş oluyorsun..
  • synche  (11.05.21 00:13:39 ~ 16:42:33) 
Benim çevremde yok hiç. 12 bin TL koyup 18 bin alan var en fazla.


  • Peerless  (11.05.21 03:07:19) 
vole vurmak için ya şanslı olup önceden trene binmiş olmanız, ya da daha çok daha fazla şanslı olup patlamadan önce bir alt coin yakalamış ve ona ciddi meblağ yatırmış olmanız gerekiyor... btc 9000 dolar civarındayken 5-6 tane satın almış bir uzaktan arkadaşım var. 2 tanesini bozup yelkenli tekne aldı bu sene. daha yakın arkadaşım mart başında chz'ye 250000 yatırmıştı. çok kısa süre sonra ana parasını çekerek 0 suv aldı. bununla yetinmeyip chz stickeri bastırdı ve alexander'a bir teşekkür tweeti attı... olabiliyor yani.. ama şans unsuru çok...


  • jeanluc  (11.05.21 07:52:37) 
bilenler için soruya ek olarak, binance globalde 3milyon tl'lik gelir elde ettik, binance TR'ye aktardık diyelim. Bunu bankaya aktarınca maliye hop demez mi anında. sorgu sualsiz kullanılabilir mi bu para?


  • gerenkyok  (11.05.21 09:24:58) 
arkadaşım 90 bin tl'sini 400 bin tl yaptı biz de şokuz.


  • wild honey suckle  (11.05.21 14:04:13) 
İş yerinden bir tanıdık borç para ile 70 bin kâr yaptı. Gidip ikinci el opel bir araç almıştı.


  • baal  (11.05.21 16:20:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.