[]

Amatörler için video editing. Anlayanlar bi bakabilir mi ?

Kız arkadaşımla seyahatlerimizde çektiğimiz Bugün neredeyiz ? XX'deyiz, şu var bu var temalı 2-3 dakikalık videolarımız var. Ben bunlardan kesitler alıp şuralara gittik buralara gittik, şunları gördük söyledik tarzı bir video hazırlamak istiyorum. Çok bir beklentim yok, belki şehirleri haritada gösterecek bir animasyon eklemek vs. olabilir, güzel de bir müzik. Ancak en son 10-15 sene önce lisede movie maker kullandım, şimdi ne kullanılır bilmiyorum ve anlayanlara sorularım var.

1- 30-40 videodan 10-15 dakikalık bir video hazırlamak istiyorum. Sizce becerebilir miyim ? Beceremezsem bunu bir profesyonele yaptırsam ne kadar tutar ? + Videoların yayılmaması konusunda güvenebilir miyim ?
2- Becerebilirsem bunu yapabileceğim en mantıklı program nedir ? Adobe premiere revaçta sanırım ama hem komplike hem de iyi bilgisayar gerektiriyor sanırım ( Benim cihaz 512 ssd, 8 gb ram , intel i7 10th gen). Ne önerirsiniz ?
3- Yukarıda bahsettiğim animasyonlar için hazır bişeyler bulabilir miyim ?
4- Arka plana koyacağım müzikler için önerileriniz veya bunun için bir site-kaynak vb. var mı ?
5- 10-15 günde bu iş biter mi ?

Tüm önerilerinize açığım, şimdiden teşekkür ederim.

 
Bence amatörler için en iyi program Sony Vegas. Biz eskiden Knight'da pk videoları editlerdik. Nette rahatça bulablirsin.

1,2) Becerirsiniz. Youtube'da bir ton Sony Vegas dersi var. Yapmak istediklerinizi oradan aratır alttan uygularsınız.

Karışıklık düzeyi bi photoshop kadardır. Zaten videolardan baktıkça az çok ney nerede öğrenirsiniz.

Orta seviye pc ile işinizi görür.(Sizin bilgisayarınızla hayli hayli iş görür.)

3) Sony Vegas'ın bir sürü hazır kalıbı var. Ben zamanında çok video girişi hazırlamıştım.

4) Pas

5) Birkaç günde programı kavrar, video uzunluğuna ve efektlerinize bağlı olarak 4-5 günde içinden bile geçersiniz.

Ben bunları 10 yıl önce yapıyordum. Belki şimdi çok daha basit alternatif programlar vardır.
  • Başkalaşım  (10.05.21 07:18:03) 
davinci resolve. her yerde tutorial i var.


  • jack n brooks  (10.05.21 11:02:20) 
yazılanlar dışında canva. en basiti bu.


  • scudman1  (10.05.21 12:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.