[]

mac için mouse + klavye

kod yazıyorum, yazın da gelmesiyle mac'i standa koyup harici klavye + mouse ile çalışmaya devam etmek istiyorum.

şu an ne klavyem var ne mouse'um. apple'ın ürünleriyle gitsem.

$100 keyboard + $80 magic mouse 2 = $180 dolar vereceğim ki bir hayli fazla.

klayve alternatif de bakacağım ama mac'i normal mouse ile kullanabileceğimi hiç sanmıyorum macbook'un touchpad'ine çok alıştım, daha önce magic de kullandım elimi ağrıtsa da kullanım kolaylığı hoşuma gidiyor. ama yine de benzer deneyim yaşamışlara sormak istedim siz ne kullanıyorsunuz diye.

klayve için de alternatif şunu düşündüm,

www.logitech.com

 
Bence hoşunuza giden herhangi bir klavye olabilir ama trackpad'in rahatlığı hiçbir şeyde bulunmuyor. Paraya kıyıp magic trackpad almak lazım.


  • vudin  (08.05.21 22:07:55) 
Ben zamanında magic mouse almıştım ama hoşuma gitmedi, arkadaşa verdim. sağ tık yaparken sol parmağını kaldırman gerekiyor falan, zor geldi. bi de çok ince olduğu için ele oturmuyor. normal mouse takınca da scroll olayı magic mouse ya da trackpad gibi olmuyor. o yüzden Photoshop falan kullanmadığım sürece trackpad kullanıyorum.

Mouse olarak bluetooth mouse olması önemli. Boşuna dongle ile uğraşma bir de. Klavye o kadar önemli değil. Bende logitech'in en ucuz klavyesi var. İş görüyor. cmd yerine Win tuşu var zaten.
  • himmet dayi  (08.05.21 22:21:36 ~ 22:23:02) 
ben apple mouse aldım, kullanamadım, magic trackpad çok daha pratik.


  • plutongezegendegilmi  (08.05.21 22:25:25) 
himmet dayı'nın dediği gibi magic mouse beni de açmadı çok güzel özellikleri var da ergonomisi olacak gibi değil ben de track pad2 + düz basit mouse öneriyor ve kullanıyorum.

klavye de 180 dolar çok fazla demişsiniz verdiğiniz linkteki ürün sanırım 1200-1700 lira arası tr'de?

Logitech'in daha basit mac uyumlu klavyeleri var.
  • hedep  (08.05.21 22:56:24) 
Magic keyboard + magic trackpad kullanıyorum, başka hiç bir şeye değişmem. Apple'ın mouse'u inanılmaz ergonomi düşmanı ama trackpad'i de bir o kadar güzel. Bu parayı vermene gerçekten değer yani.

Trackpad şart zaten, klavye için şart diyemem ama laptopun klavyesine çok benzediği için laptop - masaüstü klavye geçişinde rahatsız etmiyor.
  • roket adam  (09.05.21 16:07:10) 
Mx keys + mx master 3


  • eksisozlukokuryazari  (09.05.21 16:26:05) 
mx keys de hiçbir yerde stokta yokmuş bu arada siz nerden aldınız ya :/


  • aziz dostum jack  (09.05.21 22:36:10) 
@eksisozlukyazari

işim gereği yeri geliyor 4-5 ekran kullanıyorum, ekran geçişleri için kolaylık sağlıyor mu mx master 3?
  • aziz dostum jack  (09.05.21 22:37:01) 
mx keyse sahip olan birinde deneyimledim, ben de almak için bekliyorum. mx master ise çoklu ekranda kullanıma uygun flow diye bir özellik ile geliyor. bir bakın derim.


  • eksisozlukokuryazari  (09.05.21 22:38:32) 
@eksisozlukokuryazari

flow'u incelemiştim harika bir özellik ama bu özellik sadece farklı bilgisayarlar arasında çalışıyor gibi geldi, youtube'dan filan da inceledim ama aynı mac'te ekranlar arası geçişte nasıl bir kolaylık sağlıyor emin olamadım.

o kadar gelişmiş, configure edilebilir bir mouse'un mac için bu desteği de vardı mutlaka ama ben göremedim :)
  • aziz dostum jack  (09.05.21 23:44:54) 
zaten aynı mac'i çoklu ekranda kullanıyorsanız, herhangi bir ek özelliğe ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz diye düşünyüoyrum


  • eksisozlukokuryazari  (10.05.21 01:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.