[]

Yl motivasyon mektubu

İşletme mezunuyum, işletme yüksek lisansına başvuracağım. Motivasyon mektubuna ne yazsam? Soru biraz saçma oldu ama belki bi fikir çıkar diye.. :/




 
Neden bu okulda yapmak istiyorsun
Isletmenin hangi alanina yogunlasmak istiyorsun
Bu alanda lisans suresince neler yaptin, hangi konular ilgini cekti
Mezun olunca hedefin ne, bu master ne isine yarayacak
  • hot potato  (08.05.21 21:53:31) 
mezunum zaten, 3 yıldır da çalışıyorum. işimle bağlantılı bi şeyler kurmayı düşünüyorum.


  • mg3929  (08.05.21 22:09:17) 
Mektupta 3 ana soruya yanıt vermeniz önemli. Neden o okul ve bölüm? Neden siz? Ne için o program?

Çok kabaca,

Degerli komite üyeleri,
x uni y bolume başvuruyorum, çünkü zzz yapmak istiyorum. Geçmişte yaptığım şunlar şunlar beni bu iş için en ideal aday yapıyor. Sizin okul/bölümünüzde de şu şu var, o yüzden sizinle olmalıyım.

Bunları 3-4 paragrafla güzel bi dille anlatın. Muhtemelen başvuru sitesinde ne kadar uzun bir mektup istediklerini yazmışlardır ama bir şey yazılmamışsa gereksiz uzatmayın. Belki içeriğe ilişkin direktifler de vardır, başvuru sitesini iyice kurcalayın. Hangi hocayla çalışmak istediğinizi belirtmenizi isterlerse diye bu kısmı siteden öğrenmek önemli.
  • conanmaverick  (08.05.21 23:31:18) 
"mezunum zaten, 3 yıldır da çalışıyorum"

yuksek lisanstan mezun olunca diyorum.

"en ideal aday" vurgusu bence gerekli degil cunku is basvurusunda oldugu gibi 1 aday almayacaklar, birden cok alacaklar. zaten kim oldugunu bilmedigin insanlardan iyi olma iddiasi hep havada kalir.
  • hot potato  (09.05.21 04:15:03 ~ 04:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.