[]

Bilgisayarı tamir etmek ve panel değişimi yapmak

Merhabalar,

Bende bir tane samsung np550-p5c serisinden bilgisayar var. 9. yılını bitirdi 10. yılına girdi.

Geçen aylarda temizlik yaptım termal macun değişimi yaptım.

Fakat bir takım sıkıntılar yaşamaya devam ediyorum. İlki artık ekran zar zor ayakta duruyor, bunları yazarken bile ekran klavyeye basmamla birlikte sallanmaya başlıyor.

2. olarak ise ekranın ışığı ara ara gidiyor ve piksel yanmaları var, beyaz beyaz lekeler var. Ayrıca günümüzde ekranın çözünürlüğü de çok az geliyor. 1600x900 olması gerek ekranın.

Ben bu menteşeleri değiştirip, 1080p panel takamaz mıyım acaba cihaza?

Yoksa artık daha fazla zorlamayayıp bir tane thinkpad alıp geçsem mi? sonuçta neredeyse 10 sene kullandım...

Siz ne yapardınız acaba? bir yandan da şımarıklık gibi de geliyor yeni bir bilgisayar almak...

 
Ekran menteşesi bu: notebookparts.com

Ekran ışığı belki ayrıca değiştirilirdi ama piksel yanmaları lekeler de varsa muhtemelen ekran da hortlamıştır toptan. Ekran da buymuş: www.ebay.com

Ama gördüğüm kadarıyla 1080p seçeneği yok. Bence hiç maceraya girme, değiştireceksen bu iki parça gibi temin edip kendin yap derim. Tabii paran varsa yenisini almak da her zaman iyi bir seçenektir :)
  • roket adam  (08.05.21 15:46:52) 
Yani param var fakat malum her şey inanılmaz pahalı, artık basit bir bilgisayar alırken bile lüks satın alır hale geldik.

Anladığım kadarıyla ekran değişimi, menteşe değişimi kargosu vergisi derken en az 1000 liraya gelecek. Soğutmada da sıkıntı var, muhtemelen fan da pek iyi durumda değil.

1080p panelle ilgili bir bilgi olsa belki riske değerdi de, sanırım yolları ayırmak en iyisi olacak.
  • denizgonen  (08.05.21 17:45:03) 
O kasa için hiç full hd bir panel çıkarılmadıysa büyük ihtimalle bulamazsınız :/ Çünkü menteşelerin ve ana karttan gelen kablosunun uzandığı yerlerin de tutması lazım.

Ben 2013te msi gs60 almıştım. Aynı kasa için 1 sene önce 4k olan bir model geldi, ben de düşünmüştüm uyuyormuş fakat 4k 15inc laptopta çok anlamlı değilmiş, yoruyormuş falan girişmemiştim.

Kapanmadıysa mecidiyeköyde kt servis vardı orayı arayıp bi sorun isterseniz yine de. Belki uyan bir şeyler vardır. Ben sizin modelde baktım biraz ama gözüme çarpmadı full hd panel.

Ama değiştirecek be uzun ömürlülüğe önem veriyorsanız macbook air, macbook, thinkpad, dell xps, hp probook bakabilirsiniz bütçeye göre.

Ben bir msi fun ı olarak şunu öneririm ama hem fiyatı da uygun şu zamanda:
www.hepsiburada.com
  • ananiyimioguz  (08.05.21 18:09:42 ~ 18:10:24) 
elinden çıkardın çıkardın vakti. hala hurda olarak para eder. sen çıkartmazsan o senin hayatından çıkacak. vedalaşma vakti gelmiş


  • hunharca ben  (08.05.21 21:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.