[]

coin trade sorularım

selamlar,
binance'da belli limitlerde ıvır zıvır işlemler yapıyorum.
1) şu anda değeri 30 tl olan bir coin'im var diyelim ki. bunun değeri 25'e düşerse VEYA 35'e çıkarsa sat şeklinde iki yönlü stop yapabileceğim bir işlem çeşidi var mı? OCO bu işe yarıyor gibi geldi ama emin olamadım.
2) şu anda değeri 30 tl olan bir coin'im var. bunun değeri 25'e düşerse sat, 15'e düşerse tekrardan al şeklinde bir işlem çeşidi var mı? şu anda iki farklı emir ile yapıyorum bunu ama bütçenin tamamını kullandığımdan efektif olmuyor.
3) binance'da düşük / 0 komisyonla işlem yapılacak güvenli liman vazifesi gören coin hangisidir? yani bir süreliğine coin trade yapmayacağım ama param binance'da kalsın dediğimde usdt'ye çevirmek sizce mantıklı mı?
4) özellikle 1. maddedeki işlemi kullandığımda riskimi gerçekten minimize etmiş oluyorum. insanlar neden bunu kullanmıyor da ıvır zıvır coinlerde batıyorlar, kaçırdığım bir nokta mı var?

 
1. oco tam olarak öyle değil aslında ama benzer. stop-loss'ta belli bir seviyeyi görünce emir verme işlemi var, limit'te ise doğrudan emir veriyor. oco dediğiniz şey stop-loss ve limit'in birleşmiş hali. dediğinize benzer bir şey yapabilirsiniz ama emirlerden birini vermiş oluyorsunuz otomatik olarak.
2. bildiğim kadarıyla yok.
3. risk iştahınıza bağlı. her ne kadar stabil coin olsa da usdt'yi etkileyen çok fazla faktör var.
4. evet minimize ediyorsunuz ancak 3-4 kere deneyip, eksi olarak çıkmayacağınıza emin misiniz? düştükten sonra eskisinin 2 katı fiyata gelirse tekrar girecek misiniz? tekrar girerseniz ve yine düşerse ne olacak? böyle böyle parayı eritme ihtimalimiz var. şu anki piyasada, bundan 5 ay önce çöpe para yatırsaydınız yine kar ederdiniz ancak her zaman böyle işlemeyecek.
  • sanal uyku  (08.05.21 13:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.