[]

Karinca

Koylerde yasayanlar ev icinde karinca problemini nasil cozuyor?




 
Karıncaların yol yaptığı duvar kenarlarına limon sıkabilirsiniz. O yoldan geçmiyorlar bir daha.


  • somethinginthewayshemoves  (08.05.21 12:21:24) 
Bi noktada karıncayı problem olarak görmeyi bırakarak :/

Bizim burada bi ilaççı vardı, ona gittim, "abi bu karınca problemini çözecek" diye bişey sattı bana. Evin her yerini fısfısladım, sonra 2 gün evde kalmadım. Gerçekten de o yaz hiç karınca olmadı evde. Ama işte o sıktığım şey ne, sağlıksız bir şey mi falan hiç bilmiyorum.

Bir diğer opsiyon da kedi. Kedisine göre değişiyor tabi de bizimki bütün böcekleri öldürüyordu. Epey rahat etmiştik sayesinde.

Ama iklimi doğru düzgün bir yerdeyseniz sürekli mücadele etmeden sorunu çözmenin bir yolunu bulamadım ben. Her yer böcek.
  • plutongezegendegilmi  (08.05.21 12:46:59) 
Çok etkili böcek ilaçları var. Veteriner ya da eczanelere danışabilirsin. Evde duvar diplerine sıkıyorsun. Büyük ölçüde etkili oluyor.


  • chihirovekohaku  (08.05.21 13:08:05) 
Anneannemin evinde çok olduğunu hatırlıyorum. Yiyeceklere bulaşana kadar yokmuşlar gibi davranıyorlardı. Etkili zehir arıyorsanız ismini hatırlayamadığım Bayer'in bir zehri var. Dışlı şeker kaplı. Karıncalara yuvalarına götürdüğünde tüm koloniye zarar veriyordu :/


  • vernonj  (08.05.21 14:01:22) 
Disaridan eve girip alacagini alip ciksalar problem etmeyeyim de evde bir yere yuva yapmislar sanirim. Ilactan kacinmaya calisiyorum.


  • dunal  (08.05.21 16:52:36) 
Babaannemin köydeki evine gittimizde ortalık yerde karınca görmezdik bal, reçel veya çayın yanında şekere tek tük gelirdi. Koloni gibi olanlar ip gibi yol yaparak hareket ederler ve kuytu görünmeyecek yerlerde işine bakardı. ilaç vs kullanıldığını hiç görmedim, en kötü karınca tozu kullanılabilir apartmanda vs. öyle yapıyordum.


  • Uncle Sam  (08.05.21 17:01:18) 
eve yuva yapmışlarsa ilaçtan kaçınarak çözmek pek mümkün değil diye biliyorum. Anneannem de türlü yollar denemişti ama pek işe yaramamıştı.


  • chihirovekohaku  (08.05.21 17:09:36) 
köyde yaşamıyorum da şehrin içinde 5. kattaki evime karıncalar yol yapmıştı balkondan. internette 'doğal' ne kadar çözüm varsa denedim -limon, sirke, kahve telvesi vs- en ufak bir etkisi olmadı. bayer blattanex aldım eczaneden, gün geçmeden çözüldü...


  • asisamus  (08.05.21 18:08:22) 
K-othrine bayer.

Süper bir ilaç. Her türlü haşere için faydalı. Evdeki diğer canlılara da zararı yok.
  • makarnacanavari  (08.05.21 20:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.